El comiat de les festes s’iniciarà a les 23h i consistirà en l’enlairament de centenars de fanalets lluminosos i una mostra gastronòmica

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es activitats de la Festa Major d’Olesa es van iniciar divendres. Durant aquests cap de setmana la ciutat s’ha omplert de música, activitats per la canalla, actuacions de les colles de diables i de l’esbart dançaire de la ciutat, i activitats culturals de tota mena.

El pregó dels joves actors Daniel Sicart (La Riera) i Mikel Iglesias (Polseres Vermelles) van donar el tret de sortida a la Festa Major d’enguany. Sicart i Iglesias van combinar la música i l’humor en un pregó que va comptar amb la presència de les autoritats municipals.  Als volts de la mitjanit la Pl. Catalunya va acollir la “Festa de la Ràdio vol. X”, que un any més va rebre a milers de persones deleroses de passar-ho bé a través de la música i projeccions preparades per a l’ocasió.

A la mateixa hora, però al Parc Municipal, una nova activitat servia per a ampliar les propostes de la Festa Major 2012, les conegudes com a “barraques”; on un ampli nombre de persones van assisitir-hi per passar-ho bé donant suport a les enitats participants.

Al llarg d’aquests dies de Festa Major es van poder visitar diferents exposicions, per exemple, l’exposició d’obres presentades al Concurs de Pintura Local i Pintura Ràpida i les del concurs de  “Cartells de Festa Major” a la Casa de Cultura, i també la mostra “Apunts i persones” de Salvador Bassó a l’Eixida de l’Art. Aquesta darrera es podrà visitar fins el dimarts, 26 de juny.

El periodista Raül Llimós (RAC1), resident a Olesa de Montserrat, va ser l’encarregat de llegir el manifest d’enguany de la Flama del Canigó, obra de l’antropòloga Josefina Roma. Abans de la lectura, una ballada de sardanes, una tabalada i una ballada dels gegants, van precedir l’arribada de la Flama del Canigó que, un any més, va simbolitzar la unitat cultural i lingüística dels Països Catalans.

L’endemà, l’Alcalde, Salvador Prat, va rebre els portadors de la Flama a la porta de l’Ajuntament; acte seguit, van dirigir-se al balcó, on es va procedir a la lectura del manifest. Posteriorment, un any més, va encendre’s la foguera de St Joan -amb la Flama del Canigó- al pati de la Casa de Cultura i es van celebrar les tradicionals revetlles de Sant Joan.

Avui, les festes finalitzen amb una experiència visual, musical i gastronòmica. Olesa convida a tothom que vulgui a deixar volar el seu fanalet i a demanar un desig.

La festa de comiat començarà amb la mostra gastronòmica els “Tastets de la nostra cuina” amenitzada amb música, imatges i so de cançons emblemàtiques de la música internacional i catalana, a l’espai incomparable del llac, il·luminat amb centenars d’espelmes. A les 23.00h es farà l’enlairament multitudinari de fanalets.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here