El jurat del concurs musical ha triat 18 finalistes d’entre les 201 propostes que s’han presentat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Sona 9, que s’ha convertit en una plataforma de grups emergents, ja té els primers 18 finalistes de l’edició 2012 i entre ells hi ha una proposta musical del Baix Llobregat, el pop d’autor dels Balancí.

Balancí és el projecte personal d’en Ramon Cugat, que abans de començar aquesta aventura en solitari havia format part de diferents grups  (Bamboo, Nevera, Número mach…). Després de la dissolució d’aquests neix la necessitat de torna a escriure cançons, però aquesta vegada d’una manera més íntima i personal. Així és com neix Balancí a finals del 2009, amb unes primeres gravacions fetes a casa amb molt pocs recursos, on s’hi deixa veure la senzillesa del projecte i cap pretensió. Amb aquestes primeres gravacions surt la possibilitat de fer algunes actuacions en directe i al juliol del 2011 grava el primer E.P “Després de la tempesta sempre surt el sol” als estudis Sintatico de Molins de Rei sota el control tècnic de Xavier Zapater “QK”.

“Després de la tempesta sempre surt el sol” conté cinc cançons de tall intimista on Ramon Cugat parla de diferents estats d’ànim que ens porta el dia a dia. L’E.P. es pot sentir i descarregar gratuïtament aquí.

“Balancí podria sonar a sempre si és que sonar a sempre és sonar a alguna cosa, o podria sonar a mai o a ara. En definitiva cançó sense embuts ideal per escoltar una tarda de diumenge”, segons el text de presentació de l’E.P.

Balancí i els altres 17 grups i solistes han estat escollits pel jurat del Sona 9 després d’escoltar les 201 propostes que s’hi han presentat. El concurs musical entra ara en la seva fase decisiva, ja que fins al 22 de juliol el públic pot votar la proposta que vol que passi a la següent fase del concurs. Els tres artistes amb més vots dels internautes podran accedir directament a la tercera fase, mentre que el jurat del concurs proposarà els altres sis seleccionats.  La votació es fa a través del web www.sona9.cat.

Els nou grups seleccionats per a la tercera fase del Sona 9, hauran de fer un seguit de proves, com ara fer una versió d’una cançó d’un altre artista o musicar un poema d’un autor novell proposat per l’organització. Aquestes proves s’hauran d’interpretar en directe en els concerts semifinals del Sona 9 que tindran lloc durant l’1 de setembre a l’Acústica de Figueres, el 13 al Mercat de Música Viva de Vic i el 22 als festival BAM de les Festes de la Mercè de Barcelona.

Vídeo cortesia de Yogurt Music Project.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here