Òmnium Cultural del Baix Llobregat ha organitzat per al mes de setembre un espectacle de recuperació de les danses religioses medievals amb la participació de Stella Splendens Rock Ensemble, ex-membres de la Companyia Elèctrica Dharma

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l proper 22 de setembre, el Llibre Vermell de Montserrat prendrà forma d’espectacle a la Catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat. Es tracta d’un espectacle fruit d’una proposta de tres iniciatives separades i ben diferents: el rock de la Companyia Elèctrica Dharma (anomenats actualment Stella Splendens Rock Ensemble), els cants del Cor Aulos i les danses de l’Esbart Sant Martí de l’Ateneu Torrellenc.

Durant l’Edat mitjana van ser especialment importants a Occident les danses religioses, algunes només s’executaven a les esglésies i n’hi havia de reservades a la clerecia. El Llibre Vermell de Montserrat és l’únic exemple musical de danses eclesiàstiques de l’Edat Mitjana, on hi ha cants i danses gravades dels pelegrins amb notacions del segle XIV.

El cant i les danses ocupen només 8 dels 137 folis que té el manuscrit i són el punt de partida històric d’una tradició de dansa que sinó només podríem intuir en el gravat de pedres, mil anys abans de la nostra era.

“Aquest espectacle trencarà amb la idea, considerada per alguns, que la música medieval no és vigent; hi haurà cinc coreografies que aposten per la nova creació a partir dels punts bàsics de la nostra dansa tradicional”, afirmen els impulsors de la iniciativa.

La joventut de l’Esbart Sant Martí  de l’Ateneu Torrellenc, d’entre 18 i 20 anys, el rock de la Companyia Elèctrica Dharma i els cants del Cor Aulos s’uniran per interpretar l’època medieval amb els ulls del segle XXI. Fusió de tradició i modernitat en un espectacle per fer reviure el Llibre Vermell de Montserrat.

El preu d’entrada general és de 15 euros i de 10 euros per als socis i sòcies d’Omnium Cultural, i l’aforament està limitat a 700 persones, per tal de garantir que tothom pugui gaudir de l’espectacle assegut.

Les entrades ja estan a la venda a la seu d’Òmnium a Barcelona i en diferents llocs del Baix Llobregat, com la Biblioteca Montserrat Roig i la Llibreria Ossó a Sant Feliu de Llobregat, l’Hotel d’Entitats de Sant Boi de Llobregat, la Llibreria Nou Rals de Viladecans, i la botiga Balasch de Cornellà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here