“El senyor Mariano Rajoy suspendria un examen parcial de primer de carrera d’Econòmiques, no en té ni idea”, afirma Junqueras de forma categòrica

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]O[/dropcap]riol Junqueras, president d’ERC i alcalde de Sant Vincenç dels Horts, ha valorat de forma molt negativa les retallades anunciades aquesta setmana pel govern de l’Estat, en una entrevista amb elBaix.cat

Segons Junqueras, “si Rajoy vol retallar alguna cosa, que retalli del Ministeri de Defensa o dels ministeris que tenen totes les competències traspassades a les Comunitats Autònomes, com Ensenyament, Salut i Cultura”. El president dels republicans considera que Rajoy hauria de posar diners on hi ha teixit industrial i on hi ha la possibilitat de crear llocs de treball.

“L’Ajuntament de Sant Vincenç dels Horts està fent un  nou aulari a l’escola Sant Jordi per a infants del municipi de 3 a 5 anys i que el 20% de la factura que pagarà l’Ajuntament per arreglar aquestes aules s’ho quedi el Govern del senyor Rajoy, ens sembla indignant”, explica Junqueras.

Junqueras
Oriol Junqueras

L’Alcalde de Sant Vicenç també critica que entre les mesures anunciades hi hagi la reducció del nombre de regidors i regidores, donat que molts “no cobren absolutament res”. “Que estalviïn en sous de ministres i en embaixades espanyoles, com la d’Arabia Saudita, que s’ha gastat 8 milions d’euros en fer una piscina”, argumenta.

Junqueras se sorprèn que Rajoy consideri com a bona la notícia de l’augment de la productivitat a Espanya, ja que segons el republicà aquest augment es deu a què s’està expulsant del mercat de treball als treballadors menys qualificats i això fa que la mitjana de productivitat augmenti. Si només hi hagués una persona treballant a Espanya, tindríem la taxa de productivitat més alta del món, ha dit Junqueras fent broma.

“Si Rajoy no és capaç d’entendre això”, diu Junqueras, “que es dediqui a una altra cosa i ens deixi a nosaltres decidir el nostre futur”.

 

La setmana vinent a elBaix.cat es podrà veure i llegir l’entrevista complerta, a la secció Gent del Baix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here