El conseller Felip Puig destaca que l’adhesió a la Xarxa RESCAT reforça les policies de Catalunya. Ja hi ha 36 municipis catalans que en formen part

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Prat de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern s’han adherit aquest dijous a la xarxa Rescat, la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i altres agents públics que es poden activar a Catalunya en cas d’emergència. D’aquesta forma, les policies locals d’aquestes tres ciutats del Baix Llobregat, podran comunicar-se amb Interior de manera més fiable que mitjançant la telefonia mòbil. Interior ha ofert a totes les policies locals catalanes la possibilitat d’integrar-se a RESCAT.

Ja hi ha signats 98 convenis i 36 municipis catalans ja els han ratificat. El conseller d’Interior, Felip Puig, ha signat aquest dijous els convenis d’adhesió de les tres ciutats del Baix Llobregat, amb els alcaldes del Prat, Lluís Tejedor (ICV); de Sant Joan, Antoni Poveda (PSC); i de Sant Just, Josep Perpinyà (PSC).

Després de la signatura al Prat, el conseller ha assegurat que l’adhesió de les policies locals a la xarxa Rescat enforteix les policies de Catalunya, una estructura “d’estat propi”, segons ha dit.

La Xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya (Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l’Aigua, Direcció General de Protecció Civil, policies locals i tots els ajuntaments sense policia local).

A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència. La xarxa està, a més, especialment dissenyada perquè sigui més robusta i fiable, sobretot en casos d’emergències, ja que no se satura per trucades de mòbils, té més cobertura que la telefonia convencional i resisteix en cas de manca de subministrament elèctric. Garanteix també la confidencialitat en les comunicacions i dades.

Entre les característiques de la xarxa RESCAT destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d’emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here