Aquesta reducció dels ingressos del funcionariat, mitjançant la suspensió de la paga extra de final d’any aprovada per el Govern del PP, es preveu que només s’apliqui aquest any 2012

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a suspensió de la paga extra de Nadal que ha aprovat el Consell de Ministres afectarà els funcionaris de totes les administracions: Estat, comunitats autònomes i ajuntaments, perquè s’aplica mitjançant la legislació bàsica, segons han confirmat fonts del govern espanyol.

La Moncloa argumenta que hi ha diferències entre els salaris dels funcionaris de l’administració central a favor de la resta, i defensa que la mesura s’apliqui per igual a tots els nivells d’administració.

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha insistit que suspensió és només per a l’any 2012 i que la paga extra de Nadal “no es perd” perquè es compensarà al sistema de pensions l’any 2015 en què ja viurem en “una altra Espanya”.

La suspensió de l’extra de Nadal va inclosa en un paquet de mesures que inclouen l’eliminació de dies de permís per als funcionaris, el canvi del seu règim d’incapacitat laboral transitòria i la reducció d’alliberats sindicals. Segons el ministre Montoro es tracta d’assimilar la situació dels funcionaris a la dels treballadors de les empreses privades i la suspensió de la paga extra tindrà efecte només sobre l’any 2012. Es tracta, ha dit, de garantir “més esforç i més activitat” a la funció pública a més de dotar-lo “de més sentit i contingut”.

Amb tot, Montoro ha volgut calmar els ànims: “Vull deixar clar que estem fent una actuació d’una vegada, tan excepcional com és el 2012 i que no es perd en termes del que serà la seva base retributiva, sinó que serà retornada a partir del 2015, en què viurem en una altra economia, en una altra Espanya i tots tindrem la satisfacció d’haver contribuït a aquest canvi i veurem amb tota normalitat com es recupera en la part fonamental, que és assegurar el futur de la pensió”.

A Catalunya…

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va assegurar aquest dimecres que la supressió de la paga extra de Nadal anunciada per Rajoy no serà “acumulativa” a la reducció del 5% del sou anual que el Govern tenia previst aplicar als funcionaris catalans aquest 2012. La vicepresidenta va assegurar aleshores que, a l’espera de conèixer la “lletra petita” de les mesures de l’executiu espanyol, el que no farà el Govern “és prendre aquelles i les nostres”, i ja havia advertit que si la retallada de Rajoy afecta el sou base i era per tant “d’obligat compliment” no es duria a terme l’ajust previst a Catalunya.

Al Baix Llobregat…

A Sant Feliu de Llobregat, capital de la comarca, un centenar de treballadors i treballadores públics convocats pels sindicats, es van aplegar ahir a la Plaça de la Vila,  per protestar contra les mesures del Govern del PP.

Jordi San José (ICV), Alcalde de Sant Feliu, va declarar ahir a Ràdio Sant Feliu que aquest pla de mesures és injust i perillós perquè l’Ajuntament és el lloc on els ciutadans troben protecció social, i és l’administració que lluita de manera directa contra la pobresa.

“Si l’estat creu que disminuint competències en polítiques socials solucionarà el problema, està absolutament equivocat”, va afegir.

També va explicar que els alcaldes estan fent reunions extraordinàries des de la Federació de Municipis, per fer una declaració conjunta en contra de la revisió del mapa competencial dels ajuntaments.

A Sant Just Desvern les seccions sindicals de Comissions Obreres i UGT de l’Ajuntament, també s’han sumat a la declaració conjunta dels sindicats en protesta per les retallades anunciades pel govern de Rajoy. El manifest considera que el nou pla de retallades és “una agressió a les persones a l’atur, als empleats públics, a l’economia i a la democràcia”.

Els treballadors van escenificar la seva protesta ahir al matí a les portes de l’Ajuntament, en el que van batejar com els divendres negres. Els treballadors de l’Ajuntament van recordar que aquestes mesures es sumen a la pèrdua de poder adquisitiu que van patir durant el govern d’Aznar.

 

1 COMENTARI

  1. Com és possible que hàgim d’acatar aquesta norma, sent un municipi que té els comptes sanejats i que té dotació pressupostària per assumir el pagament de les nòmines i de les pagues extraordinàries? És un atropellament per al funcionariat local i una ingerencia intolerable en l’autonomia fiscal dels ajuntaments.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here