ICV-EUiA-EPM, amb el suport d’ERC, han presentat una moció contrària al macroprojecte. PSC, CiU i PP han aprovat una moció alternativa que obre les portes a la instal·lació del macrocomplex a la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a moció aprovada al Consell Comarcal s’inspira en la que va aprovar l’Ajuntament de Cornellà, presidit pel líder socialista Antoni Balmón.  Ja al ple de Cornellà, ICV-EUiA va presentar una moció contrària a Eurovegas i el PSC va reaccionar presentant-ne una de pròpia, que evitava posicionar-se.

Així, ICV-EUiA-EPM, amb el suport d’ERC, han presentat una moció contra la instal·lació d’Eurovegas a la comarca. El vicepresident del Consell Comarcal, Ivan Arcas (ICV-EUiA-EPM), ha desgranat les raons contra el model de desenvolupament, el model turístic, la destrucció de llocs de treball al Parc Agrari, etc. que significa Eurovegas. Per la seva banda el portaveu d’ERC, ha donat suport a la moció.

Arcas ha recolzat el seu posicionament “no amb qüestions ideològiques, sinó amb estudis científics”; com avalen múltiples professionals en vàries disciplines com l’urbanisme, el medi ambient, la cultura, etc; que valoren que “Eurovegas pot fer més mal que bé a la comarca”.

Aquest text ha estat rebutjat i en canvi s’ha aprovat la moció del PSC a favor d’instar el Govern a explorar “tots els projectes viables d’inversió privada i pública que promoguin el desenvolupament del Baix Llobregat i que assegurin la creació de llocs de treball, dins del nostre marc legal i que s’ajustin als requeriments socials, ambientals i culturals de la nostra societat”. A més, també demana a l’executiu català que “convoqui als representants dels Ajuntaments afectats i de les administracions locals” “un cop disposi de la documentació oficial necessària” sobre Eurovegas.

Amb tot, la moció també demana a la Generalitat que, “més enllà que el projecte anomenat ‘Eurovegas’ es concreti o no, explori amb tota intensitat projectes i estratègies que, de manera compartida amb les administracions locals, assegurin opcions viables d’inversió i activitat que contribueixin a la recuperació econòmica del Baix Llobregat”, una comarca especialment castigada per la crisi.

Finalment, el text també subratlla que el consell comarcal vetllarà “pels interessos i els valors socials i naturals de la comarca”, i afegeix que “la preservació, promoció i redefinició del futur del Parc Agrari tindrà un protagonisme singular en aquest sentit”.

Aquest text proposat pel PSC, que amb 14 consellers té una majoria simple però àmplia al consell, ha rebut el suport dels consellers de CiU i del PP. ICV-EUiA-EPM i ERC, que juntament amb els socialistes i els convergents conformen la coalició de govern comarcal, han votat en contra, i el conseller de PxC s’ha abstingut. PxC sí que ha donat suport a l’altra moció sobre Eurovegas, contrària al projecte, que han presentat ICV-EUiA-EPM i ERC i que ha estat tombada pels socialistes, CiU i el PP.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here