Boi Ruiz va assumir aquests compromisos, en una reunió mantinguda dijous amb els alcaldes de Gavà, Joaquim Balsera (PSC), i de Viladecans, Carles Ruiz (PSC)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l conseller de Salut, Boi Ruiz, va anunciar dijous la voluntat del Govern català de tirar endavant la construcció del tercer CAP de Gavà, que s’ha de aixecar al nou barri de can Ribes. Segons el conseller, el projecte de l’equipament sanitari es licitaria l’any que ve per tal que les obres puguin començar el 2014.

Boi Ruiz va fer aquest anunci en el decurs d’una reunió mantinguda amb els alcaldes de Gavà, Joaquim Balsera, i de Viladecans, Carles Ruiz, sobre les necessitats sanitàries del Delta del Llobregat, en què l’ampliació de l’Hospital de Viladecans esdevé un tema capdal.

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha valorat positivament el fet que el Departament de Salut mantingui la intenció  de construir el tercer Centre d’Assistència Primària de Gavà. Segons Balsera, “davant les contínues retallades que afecten pilars bàsics de l’Estat del Benestar, continuem  reivindicant  que equipaments del tot necessaris per a la ciutadania es facin realitat. Entenem que la situació econòmica faci alentir els terminis  inicialment previstos, però és molt important que aquestes infraestructures no caiguin de l’agenda i d’aquí que continuem insistint, des d’una perspectiva institucional, en la seva construcció”.

Balsera ha recordat que “portem anys treballant per aconseguir aquest tercer CAP, un equipament que ha de donar servei no només al nou creixement de Gavà sinó al conjunt de la ciutadania i posar fi a l’actual situació de dèficit en alguns serveis sanitaris”. L’entrada en funcionament del tercer CAP comportarà, entre altres millores, una millor i més àmplia cobertura sanitària en incorporar serveis com els de radiologia, rehabilitació, salut mental per a adults i infants i serveis mèdics d’atenció a les dones. El nou centre també acollirà la Unitat de Diagnòstic per la Imatge Mèdica i tots els serveis bàsics de l’atenció primària, així com consultoris d’especialistes.

Pel que fa a Viladecans, Boi Ruiz va assegurar que el tercer ambulatori de Viladecans serà pressupostat per la Generalitat a l’exercici del 2013 i es va comprometre a elaborar un catàleg de serveis sanitaris de la zona Delta del Baix Llobregat. El document, que serà presentat als ajuntaments al mes d’octubre, especificarà quin serà el paper de cada equipament sanitari i marcarà les pautes del seu desenvolupament futur.

L’alcalde de Viladecans va valorar positivament la confirmació de la construcció del nou CAP de Llevant, a la vegada que va assegurar que seguirà treballant per aconseguir que es realitzi l’ampliació de l’Hospital de Viladecans. El conseller, però, va desmentir als alcaldes que pugui tancar-se l’Hospital, i, en quant als serveis futurs que s’hin pugui oferir, es va remetre al catàleg que la conselleria presentarà després de l’estiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here