Així ho ha acordat el consistori en el darrer ple municipal

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha declarat el 2013 “Any Joana Raspall” per tal de commemorar el centenari del naixement de l’escriptora santfeliuenca. La decisió es va aprobar per unanimitat en el darrer ple celebrat el dijous 26 de juliol.

Així, s’ha acordat crear una Comissió Ciutadana de l’Any Joana Raspall, amb la finalitat de treballar en la confecció dels actes commemoratius del Centenari de l’escriptora i divulgar la vida i l’obra d’una de les principals figures de la literatura infantil i juvenil en català.

L’objectiu que es persegueix amb la posada en marxad’aquesta Comissió és la máxima implicació d’entitats i personalitats del món cívic i cultural en les activitats commemoratives.

“Volem que l’Any Joana Raspall no sigui una  celebració puntual sinó que tingui el màxim de transcendència possible”, afirmen des de l’Ajuntament de Sant Feliu.

Es crearà també un Comitè d’Honor de l’Any Joana Raspall, format pels màxims representants de les institucions catalanes i personalitats del món cultural.

Joana Raspall i Juanola va nèixer l’estiu de 1913 i és escriptora i bibliotecària. Inicia la seva activitat literària i també de reivindicació de ben jove, i cultiva sobretot el teatre infantil i la poesía. Participa constantment en la vida literària de la seva ciutat i la seva voluntat d’apropar la poesia a la gent jove la porta a fundar el Premi de Poesia Martí Dot el 1974.

Al llarg de la seva trajectòria professional Joana Raspall ha rebut diversos premis i condecoracions, com la Medalla d’or de la ciutat de Sant Feliu el 1993 i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2006 per la seva continuada activitat en favor de la llengua i la cultura catalanes.

1 COMENTARI

  1. Felicito al Consistori per aquesta iniciativa de declarar l’any 2013 any de Joana Raspall! Estic molt contenta per ella i pel que representa per la nostra ciutat.
    Si necessiteu col·laboració, i tinc disponibilitat, us puc ajudar.
    Repeteixo… Felicitats !!!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here