L’ajuntament està treballant per la formació de les persones joves i augmentar la seva ocupabilitat. És per això que ha sol.licitat afegir-se a aquest programa dedicat a fomentar l’ocupació entre el jovent

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l programa SUMA’T és una iniciativa endegada pel SOC com una acció per millorar l’ocupació de persones joves a Catalunya, mitjançant actuacions que combinen la formació i el treball. És un programa innovador que combina la realització d’accions d’orientació, de formació i adquisició d’experiència professional en empreses amb l’objectiu de millorar la qualificació professional de les persones joves desocupades i facilitar la seva inserció laboral a les empreses.

Va adreçat al col·lectiu de persones joves entre 18 i 25 anys, en situació d’atur i registrades al SOC, sense el graduat en educació secundària obligatòria (ESO). Els objectius principals del SUMA’T son augmentar l’ocupabilitat de les joves que busquen feina, estimular la formació i l’aprenentatge de les persones que han abandonat el sistema educatiu prematurament i acompanyar i estimular el desenvolupament de les competències bàsiques i tècniques necessàries per a la seva inserció laboral.

Tot el col·lectiu de persones joves participants al programa SUMA’T obtindrà un certificat de formació professionalitzadora expedit pel SOC.  Les seves principals actuacions ocupacionals són actuacions de formació i possibilitat d’adquirir experiència professional en empreses mitjançant un contracte de formació; així com tutorització i acompanyament a la inserció.

L’ajuntament ha fet oficial la seva petició i està a l’espera d’una resposta per part del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here