Fins diumenge passat els olesans Pedro Cordero i Vero Pàmies van realitzar la última concentració al CAR de Sant Cugat abans de la seva participació als jocs paralímpics. Avui inicien el seu viatge, realitzant una primera parada a Madrid on seran rebuts per el president Rajoy, abans de continuar cap a Londres

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls dos participen en Boccia i més concretament amb la modalitat de BC2 i BC3 respectivament. Tot i que la inauguració es realitza el dimecres 29 d’agost, ells no començaran a competir fins el 2 de setembre. Pedro Cordero completarà així els seus 4ts jocs. Els primeres van ser a Barcelona i participant en atletisme a una prova de llançament similar a la javelina. Mentre que en boccia, esport similar a la petanca, serà la tercera vegada que hi prendrà part. La primera va ser a Atenes 2004 on va guanyar la medalla de bronze per equips i 4t individual, mentre que a Pequín 2008 també va guanyar medalla de bronze per equips i 6è lloc individual.

Tenint en compte que per equips han demostrat ser una potència mundial, Cordero no descarta guanyar medalla per 3rs jocs consecutius. De fet, ell mateix afirmava que no aconseguir-la seria un fracàs. En canvi, en individual ho veu més complicat. S’ha de tenir en compte que el potencial de països com Portugal o del centre d’Europa és molt elevada i això dificulta molt les coses. De fet, l’olesà ve de ser 9è a l’últim campionat de món. Ara bé, Cordero es veu fort, físicament preparat i amb la suficient experiència per afrontar aquesta competició amb garanties d’assolir un bon resultat.

Pedro Cordero participarà a la modalitat de BC2 que consta dels esportistes amb problemes de locomotricitat important. En aquesta categoria han de llençar la pilota amb la ma i sense comptar amb l’ajuda de cap auxiliar. Per la seva banda, Vero Pàmies debutarà a Londres en els seus primers jocs olímpics. El repte és complicat perquè el nivell també és elevat i com ens comentava Pedro Cordero, s’ha de tenir en compte que la manca d’experiència en aquestes competicions internacional es pot pesar negativament de cara a la prova. És per això que ens comentava que aconseguir diploma olímpic seria tot un èxit en la seva primera participació.

Pàmies prendrà part en prova individual i dobles. En dobles havia aconseguit la classificació per rànquing, mentre a l’individual ho va assolir gràcies al preolímpic del passat més de juny. Ella participa a la categoria BC3. Són persones amb greu disfunció locomotriu i que necessiten l’ajuda d’un auxiliar que els ajudi a realitzar l’activitat, ara bé, només guiada per l’esportista. L’altre diferència és que la pilota no és llançada amb la ma sinó amb una mena de rampa que encamina la bola cap a la direcció desitjada.

Des del dia 14 d’agost fins diumenge passat es van concentrar al CAR de Sant Cugat. Avui viatjaran a Madrid on seran rebuts pel president del govern Mariano Rajoy que juntament amb els esportistes d’atletisme i aixecament rebran els seus ànims. Passaran la nit a Madrid i dissabte 25 volaran fins a Londres per començar l’aclimatació a la Vila olímpica i realitzar els últims entrenaments. La inauguració serà el dimecres 29 d’agost i la competició pels olesans s’iniciarà el 2 de setembre.   Primer es disputaran les competicions en parelles i per equips fins el dimarts 4 dia de les finals. Mentre el dimecres 5 començarà la competició per equips fins dissabte 8 dia de finals.   Sigui quin sigui el resultats del Pedro Cordero i la Vero Pàmies el vol de tornada a Olesa està previst pel dia de la Diada nacional de Catalunya, l’11 de setembre.

 

Foto titular: pàgina web de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here