Lluís Martínez Sistach ha recalcat que s’han de preveure les conseqüències que podria tenir la instal·lació del macrocomplex de joc a Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]n una entrevista a COM Ràdio, Sistach ha parlat del projecte Eurovegas. Després que l’abat de Montserrat s’hi oposés fermament, el cardenal ha recordat que “els diners no ho són tot, són necessaris, però s’han de sospesar les conseqüències”.

No ha volgut oposar-s’hi directament, perquè no té totes les dades, però ha demanat que s’analitzin les conseqüències que pot tenir el joc en determinades persones i famílies, “les incidències, les limitacions, les condicions i els fruits econòmics”.

Cal recordar que ja son vàries les personalitats pertanyents a l’església catòlica que han mostrat el seu rebuig a Eurovegas, o com a mínim que han mostrat reticències davant la possible arribada d’aquest projecte a Catalunya.

Una de les primeres veus que es va aixecar de manera rotunda contra la construcció del macrocomplex, va ser la del Bisbe de Sant Feliu de LLobregat. Agustí Cortés, va expressar en un escrit “de caire moral” el seu rebuig a un negoci que, afirmava, determina “un món, un estil de vida, que podem qualificar de ‘degradant’ per a la persona humana”. Cortés, a més, es va sumar a les veus que adverteixen que el macrocomplex trencaria l’equilibri entre ciutats, zones naturals i espais agrícoles al Delta del Llobregat. “Si aquesta iniciativa anés endavant es produiria una ferida irreparable en aquest territori”, explicava al comunicat.

Posteriorment, el bisbe de Montserrat es posicionava també contra Eurovegas de manera pública. El pare Josep Maria Soler, considerava que Eurovegas “comporta un preu humà al qual no es pot superposar cap hipotètic benefici econòmic” i es preguntava “Volem que Catalunya sigui un centre mundial del joc? A quin preu? La possible creació d’uns llocs de treball, assegura la transparència ètica de tot el que comporta? I, encara, convé afavorir i promoure realitats que, per desgràcia, ja existeixen a casa nostra i de les quals sabem els perills que comporten?”

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here