La Cobla Sant Jordi, Joan Chamorro i Andrea Motis, Maika Makovski i Verd i Blau també es troben entre els guardonats

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Festival Altaveu, que se celebra del 6 al 8 de setembre a Sant Boi de Llobregat, ha anunciat els guanyadors dels Premis Altaveu 2012 que reconeixen als artistes, entitats i iniciatives que d’una manera destacada han enriquit la música del nostre país durant l’any.

En la seva 24a edició, el Festival Altaveu ha atorgat els guardons a la Cobla Sant Jordi, Els Amics de les Arts, Joan Chamorro i Andrea Motis, Maika Makovski i Verd i Blau, així com la plataforma de microfinançament col·lectiu Verkami i el Festival PopArb. L’acte d’entrega dels guardons se celebrarà el dijous 6 de setembre a Can Massallera (Sant Boi de Llobregat), coincidint amb l’inici del Festival.

El jurat, format per músics, periodistes i professionals del món de la música i del Festival, ha decidit atorgar set Premis Altaveu 2012.

Quant als grups musicals guardonats, hi ha la Cobla Sant Jordi, “per la seva feina d’investigació i divulgació de la música catalana i per mostrar la versatilitat de cobla bescanviant registres sonors amb Roger Mas, Niño Josele o Pascal Comelade”; Els Amics de les Arts, “grup de referència en el nou pop-folk català que amb quatre àlbums al mercat s’ha convertit en un dels més populars i més ben considerats per la crítica. Moltes de les seves cançons destaquen per la seva ironia, el joc de veus i el retrat del quotidià. El nou disc del 2012 els ha consolidat artística i musicalment”.

També a Joan Chamorro i Andrea Motis, “per la feina d’extensió del jazz en joves i noves fornades d’infants i joves materialitzada en exitoses experiències en directe i en enregistrament, que han desembocat en la descoberta tan notable de l’Andrea Motis com a cantant i multiinstrumentista”; a Maika Makovski, “per ser una de les figures més creatives i enriquidores del panorama musical independent del país;  el seu talent artístic s’ha vist reflectit en la participació de l’espectacle Desaparecer de Calixto Bieito, un fet que li ha donat ales per mostrar-se com una cantant de projecció internacional”.

Tanca l’apartat de reconeixements als grups el guardó “Premi Lletra” per a la cançó Temps per mirar el temps, del disc “Vic Moliner”, de Verd i Blau. “Per un temps que passa amb bona lletra i gran enyorança, per les paraules escollides i ben temperades”.

D’altra banda, el jurat ha decidit reconèixer la plataforma Verkami, com una “iniciativa pionera i revolucionària per a l’escena musical que ha introduït amb gran èxit al país un nou model de finançament col.lectiu per a projectes culturals. Gràcies al crowfunding es poden finançar de manera directa projectes d’innovació cultural de creadors independents i potenciar públics proactius”.

I finalment, també el Festival PopArb “per haver contribuït a la potenciació d’una nova escena de pop i rock independent fet a Catalunya. Des del 2005 ha programat els grups més consolidats i emergents d’una de les etapes més diverses i brillants de la història musical del país. I ho ha fet amb modèstia, però rigor alhora, fins convertir-se en un dels festivals imprescindibles del panorama català”.

Els Premis Altaveu han distingit en anteriors ocasions artistes com Albert Pla, Roger Mas, Sílvia Pérez o Manel, programacions com el Festival Faraday o el Primavera Sound i professionals com la discogràfica B-Core.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here