Es tracta d’una aposta de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per la gestió cívica d’un equipament

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i el Centre d’Estudis Comarcals han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’entitat gestionarà el Centre Cívic Mas Lluí, annex al nou Arxiu Comarcal.

Amb aquest acord l’Ajuntament assumirà les despeses de la gestió del Centre Cívic, s’encarregarà de mantenir la instal·lació i de fer el seguiment del programa d’activitats.

Per la seva banda, el Centre d’Estudis Comarcals posarà al servei del projecte del Centre Cívic part de la dedicació del seu personal, per tal d’obrir l’equipament al barri, gestionarà el calendari d’ús de les sales de l’equipament i donarà suport a les associacions locals en matèria d’activitats i projectes. De fet, el nou equipament serà la seu de diferents entitats vinculades al barri.

Es tracta, doncs, d’una aposta clara per la gestió cívica d’un equipament, que des del Centre d’Estudis valoren com a “molt interessant”. De fet, a Barcelona ja hi ha precedents d’associacions que s’han fet càrrec del funcionament d’un equipament i l’han dinamitzat i, de retruc, han dinamitzat barris, associacions, etc, com és el cas de les Cotxeres de Sants, la Casa Orlandai o el Centre Cívic la Farinera.

“La gestió cívica aporta valors molt diferents als de la gestió directa per part de l’ajuntament o la gestió cedida a una empresa de serveis”, afirmen des del Centre d’Estudis Comarcals, que consideren que “amb la gestió cívica es garanteix la confiança de la ciutadania, la implicació i la participació, la pluralitat, la transparència, la corresponsabilitat, etc.”

Assumir la gestió d’aquest equipament “és un repte per al Centre d’Estudis, ja que representa la possibilitat d’adquirir experiència en la gestió de serveis culturals, un àmbit en el qual no havíem entrat mai i que potser a la llarga pot anar a més. En altres països d’Europa, les associacions patrimonialistes gestionen patrimoni a molts nivells. Així que per nosaltres és una nova etapa de creixement i de possibilitats”, afirmen des del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

El Centre d’Estudis Comarcals és una associació amb una llarga trajectòria, de prop de 40 anys, i amb experiència contrastada en projectes de diferents tipus. L’entiat considera, també, que la relació amb altres tipus d’entitats gestionant Mas Lluí pot portar “a explorar camins nous que enriqueixin el nostre camí i, alhora, pot fer que entitats que no tenen cap vocació pels estudis acabin interessades en aspectes com ara la seva pròpia història, o la del barri”.

El conveni, mitjançant el qual l’ajuntament atorgarà al Centre d’Estudis Comarcals un total de 30.138,61 euros anuals per tot el projecte, entra en vigor aquest mes de setembre, tindrà una vigència d’un any i es prorrogarà anualment amb un màxim de durada de l’ocupació i gestió de l’equipament de quatre anys.

La signatura d’aquest conveni també suposa el trasllat de la seu del Centre d’Estudis Comarcals, que s’instal·larà al Centre Cívic Mas Lluí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here