Aquesta setmana s’ha constituït el grup promotor per de la Plataforma Aturem Eurovegas a Sant Feliu de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l moviment en defensa del Delta del Llobregat continua encara que Las Vegas Sands hagi confirmat que el macro-complex de casinos anomenat Eurovegas s’instal·larà a Madrid.

“Veiem amb preocupació que el Govern, malgrat dir que no es farà Eurovegas, segueix parlant de grans inversions al delta”, ha indicat Jaume Grau, portaveu de la plataforma.

És per aquest motiu que la plataforma no es dissoldrà i seguirà treballant perquè es preservi el valor agrícola i mediambiental d’aquest espai metropolità. El portaveu de la plataforma també ha afirmat que donaran suport als opositors a la possibilitat que Eurovegas s’instal·li a Madrid  i que el  concert previst per al proper dia 15 de setembre es manté i serà gratuït.

Un llarg recorregut en la defensa del Delta del Llobregat

La possible instal·lació d’Eurovegas en terrenys del Delta del Llobregat ha reactivat un moviment de defensa del Delta del Llobregat que es remunta als anys vuitanta, i que ja ha viscut etapes anteriors, com quan diversos grups ecologistes es van oposar, en els anys noranta, a les ampliacions del port i l’aeroport i el desviament del riu. Les entitats sorgides en aquell moment, com SOS Delta, són les que van impulsar fa uns mesos la plataforma Aturem Eurovegas.

Ara que la companyia nord-americana ha confirmat que Eurovegas s’instal·larà a Madrid, els portaveus de la plataforma han recalcat que mantindran la seva activitat. “El delta, el Parc Agrari i la zona natural no estan salvats encara; hi ha molts interessos especulatius”, ha subratllat Grau, que no ha pogut indicar encara si la plataforma mantindrà el nom o en cercarà un altre.

A més, Grau s’ha felicitat pel fet que, segons ell, el debat sobre el projecte hagi servit perquè “la societat hagi reconegut el valor de la zona agrícola i la importància de tenir una zona d’oci i lleure com el delta”.

El concert es manté i serà gratuït

Grau també ha confirmat que el concert programat pel proper 15 de setembre al camp de futbol de la via fèrria de Cornellà en el qual 14 grups cantaran contra Eurovegas es manté. De fet, quan el van començar a organitzar els activistes de la plataforma eren conscients que l’anunci sobre Eurovegas es produiria abans de l’esdeveniment, i la seva intenció ha estat en tot moment celebrar-lo igualment.

La plataforma ha confirmat que el concert serà gratuït. Rebutja així la proposta que els va fer l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón (PSC), de cobrar entrada i destinar els beneficis a projectes socials veïnals.

“La finalitat del concert no és recaptar fons, sinó que es tracta d’un concert reivindicatiu”, ha respost la plataforma a Balmón en una carta.

Des de la plataforma han recordat que el concert és possible “gràcies a les col·laboracions desinteressades dels artistes que hi participen i de desenes de voluntaris i voluntàries”, i que els ingressos seran destinats a fer front a les despeses que comporta la realització de l’esdeveniment. També expliquen que, “en el cas que hi hagués beneficis, aquests servirien per finançar la resta de la campanya contra Eurovegas”.

Constitució del grup promotor a Sant Feliu de Llobregat

Una mostra que la plataforma continua viva és que aquesta mateixa setmana s’ha constituït el grup promotor de la plataforma Aturem Eurovegas a Sant Feliu de Llobregat.

En un acte el passat dijous on es van aplegar un centenar de persones, Jaume Sans, membre de la plataforma, va declarar que “tot i que finalment podem celebrar que hem aturat Eurovegas, no hem d’oblidar que cal salvar el Delta del Llobregat; per tant, no podem abaixar la guàrdia i hem de continuar defensant el territori”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here