Les protagonistes d’aquesta jornada d’holeriturisme que se celebrarà demà al Parc Agrari són les varietats tradicionals de fruita de la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]emà dissabte 29 de setembre tindrà lloc una nova jornada d’holeriturisme al Parc Agrari del Baix Llobregat. L’holeriturisme és un tipus de turisme que té com a referència i element d’interès les hortalisses i, per extensió, la fruita, tant des de la perspectiva de les seves qualitats de sabor, color, olor, textura, etc., com de la tradició dels pagesos i les pageses en la manera de conrear-les.

En l’edició de demà les protagonistes seran les varietats tradicionals de fruita del Baix Llobregat, en concret, les que es conreen a la finca de Can Comas, on es conserven varietats amb més de 100 anys d’història.

Durant la jornada els participants tindran la oportunitat de descobrir el Parc Agrari del Baix Llobregat , visitar els camps de pomeres on es produeixen les varietats tradicionals i també les modernes, acompanyats per un pagès expert en aquest cultiu, i participar en un taller i tast sensorial, en el qual podran tastar i assaborir aquestes varietats.

L’activitat, que és gratuïta, començarà a les 10 i tindrà una durada aproximada de 3 hores. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia trucant al telèfon de Can Comas (93.378.81.90) o bé enviant un mail a info@elcampacasa.com.

L’holeriturisme és una iniciativa del Parc Agrari del Baix Llobregat per donar a conèixer a la ciutadania les fruites i verdures que es conreen a la comarca, descobrint on i com es produeixen i tastant-les directament del camp. En els propers mesos, encara amb una data per determinar, s’estan preparant noves edicions amb la carxofa i la bleda com a protagonistes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here