Aquest cap de setmana, 360 municipis de tot Catalunya mostren el seu patrimoni a través de portes obertes, visites i activitats diverses amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]ant Just Desvern se suma un any més a aquesta iniciativa amb dues activitats organitzades, conjuntament, per l’Ajuntament i el Centre d’Estudis Santjustencs.

Divendres, a partir de les 7 de la tarda a la Sala Les Golfes de Can Ginestar, el regidor de Cultura, Sergi Seguí, i l’Enric Riba, responsable de l’empresa de Noves Tecnologies, va parlar de la instal·lació i dels dissenys dels QR a edificis que integren el catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic local, com Can Ginestar, Can Cardona o l’església parroquial, entre altres.

Els QR (Quick Response Code, codi de resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional i es poden llegir des de les aplicacions dels dispositiuis mòbils amb connexió a Internet.

La implementació va començar el mes d’abril, coincidint amb la celebració de Sant Jordi, i continua ara amb les masies de la muntanya, començant per la de Can Baró, restaurada aquest any.

La segona activitat dins les Jornades Europees de Patrimoni d’aquest any és, precisament, una visita a aquesta masia de propietat pública. Serà avui a partir de les 9.30 h. La sortida es farà des de Can Ginestar i l’itinerari passarà per altres masies de la part nord del terme municipal -Can Carbonell i Can Fatjó- on es faran breus explicacions. Després es continuarà cap a Can Baró, on es farà una visita guiada amb l’aportació de dades històriques de membres del Centre d’Estudis Santjustencs.

El conveni de restauració de la Vall de Sant Just, signat entre el Consorci del Parc de Collserola, l’Ajuntament i l’ATLL (l’empresa responsable de l’obra de construcció del túnel de transvassament d’aigua dels rius Ter i Llobregat) preveia la restauració d’aquesta masia del s. XVI.

S’ha fet una rehabilitació integral -reforços estructurals, substitució de forjats i teulada, renovació de paviments, instal·lacions, etc-, fent un esforç considerable en reutilitzar al màxim els materialls i elements originaris. El cost de la restauració ha estat de 400.000 euros.

 

Foto titular: cedida per l’Ajuntament de Sant Just Desvern

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here