El Congrés d’ERC del Baix Llobregat celebrat ahir va escollir a aquesta veïna de l’Hospitalet, com a candidata d’aquesta ciutat i de la comarca del Baix Llobregat, per a les properes eleccions al Parlament

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Congrés d’ERC Baix Llobregat, celebrat ahir a Viladecans, va escollir per una amplia majoria a Anna Simó, com a cap de llista del Baix Llobregat i l’Hospitalet. Simó, actual diputada i portaveu del Grup Parlamentari d’ERC, va portar malgrat el poc temps disponible, avals equivalents al 30% de la militància comarcal.

La diputada va manifestar que “el Baix Llobregat i l’Hospitalet és, a banda d’una de les zones més poblades de Catalunya, de les que té la renda familiar disponible més baixa, de les que ha patit més l’atur i la destrucció de llocs de treball des que va començar la dura crisi econòmica. Som gent de classes populars, que hem vist com es governava aquesta legislatura prioritzant altres necessitats que les nostres, tant aquí com a Madrid, partidistes, de lobbies i de classe. No podem perdre el temps, als treballadors i autònoms i aturats no se’ls pot demanar que esperin més, l’eina perquè visquem com ens mereixem és tenir un estat nostre, és inevitable.”.

I va afegir que “demano a la militància i als i les simpatitzants d’Esquerra, gent lluitadora i persistent, que un cop més ens deixem la pell per convèncer els nostres conciutadans que amb una Esquerra forta ens acostarem molt millor al nou país per a tothom que volem tenir.”

La llista

A banda de Simó, també van ser escollits: Gerard Fernández, de Martorell; Josep Campmany, de Gavà; Bàrbara Lligadas, de Viladecans; Josep Maria Cervelló, de Sant Boi; Sebastià Santos, de Sant Andreu de la Barca, Imma Prat, de Sant Vicenç dels Horts; Carme Rallo, de Sant Esteve Sesrovires i Ramon Vílchez, de Santa Coloma de Cervelló.

Petit currículum… d’Anna Simó

Anna Simó és llicenciada en Filologia Catalana per la UB i postgraduada en Planificació Lingüística per la UB. Ha treballat per Consorci de Normalització Lingüística amb diferents responsabilitats. Militant d’Esquerra des del 1990, membre del Consell Nacional des del 1994, ha estat presidenta d’Esquerra-L’Hospitalet de Llobregat (1996-2002) i és membre de l’Executiva Nacional d’Esquerra des del 1998. Del 2001 al 2004 secretària de Política social d’Esquerra i vicesecretària general d’Acció Política del partit del desembre del 2006 al juny del 2008.

Ha estat regidora de l’Hospitalet de Llobregat del maig del 2003 a principis del 2004 quan deixa l’acta per tal d’esdevenir Consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya fins el maig del 2006. Diputada al Parlament de Catalunya pel Baix Llobregat des del novembre de 2006. Des del març del 2008 és la portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here