El Secretari General d’ICV va visitar ahir Sant Boi de Llobregat, des d’on va criticar les retallades en educació de Rigau i Wert, davant una de les escoles de la comarca que està patint fortament aquestes retallades, l’escola Gaudí del barri Marianao

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l CEIP Gaudí, com el Marianao i el Sant Boi, pateix les conseqüències de l’avortament d’una operació complicada. A finals del curs passat estava previst que, durant aquest estiu, s’enllestís la construcció del nou centre que ha d’allotjar el Gaudí i que aquesta escola pogués mudar-s’hi. L’operació, però, ha quedat paralitzada.

ICV va triar simbòlicament aquesta escola pública per fer-hi una roda de premsa, a la que van assistir el líder dels ecosocialistes, el president d’ICV Baix Llobregat Arnau Funes, i diversos regidors i regidores de la comarca, entre ells els de Sant Boi. Herrera va visitar aquest CEIP de Sant Boi, que “per culpa de les retallades de CiU” no ha pogut obrir les seves portes en l’inci d’aquest curs com estava previst. En aquest sentit, el Secretari General d’ICV es va mostrar crític contra les polítiques educatives de CiU i del govern espanyol del PP.

“Són una amenaça pels barris populars i l’educació pública”, va dir Herrera sobre la consellera Irene Rigau i el ministre José Ignacio Wert, tot afirmant que “no aposten per l’escola pública perquè tampoc hi creuen”.

L’ecosocialista es va mostrar a més desconfiat sobre la resposta que pugui donar CiU en contra de les aspiracions del ministeri d’Eduació de subvencionar escoles privades per utilizar com a llengua vehicular el castellà. “No caurem en el parany perquè per una banda planten cara a Wert i per l’atra, retallen en educació”, va afegir.

Herrera diu que és de “sentit comú” que Brussel·les demani a Espanya que negociï amb Catalunya

Herrera va reiterar que el procés sobiranista engegat a Catalunya ha de ser “democràtic i de diàleg” però va recordar que “no hi ha país sense cohesió social”.

Pel líder dels ecosocialistes en l’actual context el que sí que està en joc és el model de país que vol tenir Catalunya per defensar que el model d’esquerra d’ICV és el d’un estat equitatiu amb una educació i sanitat públiques a l’abast de tothom.

Herrera reclama des del Baix Llobregat el vot dels socialistes decebuts

Durant la seva visita al Baix Llobregat, Herrera va aprofitar per fer una crida als socialistes “que creuen en l’equitat i en el progrés i que són catalanistes” a votar a ICV-EUiA. “No volem que aquests socialistes canvien d’idees” perquè “no són ells que han canviat sinó potser el seu partit”.

En aquest sentit, ICV s’ha erigit com la formació que aspira a “reimpulsar i recomposar” una esquerra catalanista a Catalunya “que no estigui subordinada ni a CiU ni al PSOE” i que sumi per “poder plantar cara i donar una alternativa clara a l’actual Govern de CiU”.

Herrera va emplaçar als votants socialistes a “expressar amb tota nitidesa” les seves idees i conviccions d’esquerra el 25-N, tot afirmant que “aquell PSC que alguns busquen i ja no hi és el poden trobar a ICV-EUiA”. Un exemple de la desorientació dels socialistes catalans ha estat, segons ICV, la postura sobre Eurovegas que va tenir el PSC, de qui Herrera va dir ahir que van “badar”.

Sobre si les seves paraules eren una invitació a sumar-se al seu partit els líders del PSC de l’ala més catalanista que s’han mostrat distants amb l’actual cúpula socialista, Herrera va negar que ICV tingui la intenció d’anar a captar cap líder polític d’una altre formació “perquè ni és el nostre estil, ni és la nostra manera de fer”. I es va mostrar interessat pel manifest signat recentment per una part dels dirigents del PSC “perquè expressa el que porta també al seu programa ICV-EUiA”, va afegir.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here