L’alcalde va anunciar durant el ple municipal de setembre, que el calendari electoral per als comicis autonòmics del proper 25 de novembre fa impossible legalment dur a terme les accions reivindicatives

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament va acordar cancel·lar la celebració dels “Dissabtes pel soterrament”, accions reivindicatives del soterrament de les vies del tren, de caire festiu i popular que l’equip de govern havia programat per a l’últim dissabte dels mesos d’octubre i novembre. La raó és la incompatibilitat legal d’aquestes accions reivindicatives, amb el calendari electoral.

D’altra banda, en el ple municipal es va aprovar per unanimitat una moció en què es demana al Govern de l’Estat la inclusió del projecte de soterrament de les vies del tren al seu pas per Sant Feliu en els pressupostos generals de l’Estat del 2013. Alhora, el text aprovat també sol·licita al Govern de Catalunya que en compliment de la resolució aprovada el passat 18 d’abril en el Parlament de Catalunya, es procedeixi a la signatura del conveni amb l’Ajuntament de Sant Feliu per concretar el finançament de les obres entre les dues parts.

La moció també recull la voluntat de l’Ajuntament de lliurar el text aprovat al Congrés dels Diputats i analitzar la situació del soterrament. En aquest sentit, l’alcalde va confirmar que el proper 24 d’octubre està previst que els portaveus municipals viatgin a Madrid per reunir-se amb els representats estatals.

El soterrament del tren és una reivindicació històrica a Sant Feliu des de 1980. El projecte constructiu ja està redactat i validat pel Ministeri de Foment. El Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2011-2020, aprovat inicialment pel Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità el passat 13 de juliol, recull el compromís i el finançament del soterrament de les vies del tren al seu pas per Sant Feliu de Llobregat. El programa de la xarxa ferroviària estatal incorpora el soterrament en el marc de les inversions compromeses per l’Estat en el Pla d’infraestructures ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here