Com cada any el Consell Comarcal del Baix Llobregat, en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, organitza aquesta caminada que engloba diferents actes que tindran lloc per commemorar l’1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent Gran

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a finalitat principal que de les activitats programades és la promoció de la salut de les persones grans, l’augment del benestar en persones d’edat avançada i el tenir cura dels processos participatius de la gent gran a la nostra societat. La Marxa promou la importància de la salut com a element essencial perquè els ciutadans i ciutadanes de més edat continuïn fent una contribució dinàmica i positiva a les seves respectives comunitats.

A la Comarca,  els municipis es mobilitzen per programar una caminada, acompanyada d’actes diversos, apta per a persones de qualsevol condició física, per tal de sensibilitzar la població respecte de la importància de la salut com a element clau per a un envelliment actiu. Amb les celebracions s’incita a la reflexió quant a la necessitat que la nostra sigui una societat per a totes les edats, fent èmfasi en l’envelliment com a realitat que afecta a tothom i que, per això, requereix del diàleg amb la població en general i de la solidaritat intergeneracional.

Aquest cap de setmana, ha estat l’escollit per algunes localitats del Baix Llobregat per celebrar les seves Marxes de la Gent Gran. És el cas de Begues -demà a les 10:30h-, Castelldefels -avui a les 12h-, o Martorell -demà a les 10:30h. No obstant, durant el mes d’0ctubre, moltes de les poblacions baixllobregatines restants, com Abrera (21/10/2012), Cornellà (18/10/2012), La Palma de Cervelló (11/10/2012), Sant Boi (10/10/2012) o Sant Climent (28/10/2012); també la duran a terme.

D’altres, com Corbera, el Prat, Gavà, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern o Sant Joan Despí, ja l’han celebrat.

Una part fonamental de l’èxit de totes les edicions realitzades fins ara, ha estat l’estreta col·laboració entre les administracions locals i el col·lectiu de la gent gran. Aquest èxit es pot mesurar en l’important increment del nombre de persones participants en els distints actes celebrats arreu del territori, i també en què aquesta campanya no es composa d’un seguit de celebracions aïllades, sinó que s’ha inclòs dins la vida social de cada municipi i de la comarca.

Com ja és habitual en les marxes d’anys anteriors, en tots aquests actes locals s’ha llegit, o es llegirà, el “Manifest de la Gent Gran del Baix Llobregat”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here