Aquesta petició d’ampliar a empreses ja existents una sèrie de mesures afavoridores, va ser escoltada per Gavà i recentment l’ha implementat Sant Just Desvern

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]J[/dropcap]oaquim Balsera, alcalde de Gavà, va donar resposta a la sol·licitud que el passat 23 d’agost li va fer la Campanya “Salvem les Empreses”, acceptant el suggeriment, i confirmant que les empreses ja existents al seu municipi que vulguin ampliar, millorar i adequar els seus locals comercials o naus industrials on desenvolupen l’activitat, podran gaudir d’una subvenció del 20% de l’impost d’obres, sempre i quan demostrin noves contractacions de personal.

Recentment, també Sant Just Desvern ha implementat mesures per afavorir la contractació de persones del municipi en empreses locals, fet que reverteix en la millora de la situació de les empreses i també en la lluita contra l’atur de la localitat.

Aconseguida aquesta fita,  aquest dijous van fer arribar a tots el ajuntaments del Baix Llobregat una carta demanant que millorin les condicions i afavoreixin a les empreses del territori, tal com ho van demanar a a Gavà.

Des de “Salvem les Empreses” es suggereix als alcaldes i alcaldesses que tinguin en compte la situació que pateixen les empreses en el moment actual, que necessiten una empenta per seguir endavant i no tancar i, que no ho oblidin en el moment d’aprovar les ordenances del proper any. Concretament, se’ls proposa per una banda, que endeguin iniciatives que impliquin un avantatge fiscal concret per les empreses ja instal·lades al seu territori.

D’altra banda, una reivindicació important de la campanya és la unificació, per a tots els municipis, dels permisos i regulacions requerits per a exercir les diverses activitats empresarials, per tal de facilitar al màxim la mobilitat, però conscients de que és una fita difícil que implica la coordinació de diversos ens locals, “Salvem les Empreses” ha demanat als ajuntaments que facin possible un objectiu molt més assequible:  facilitar la mobilitat dins del seu municipi.  És a dir, que les empreses ubicades al seu territori que es traslladin sense sortir de la localitat puguin fer-ho amb les màximes facilitats i els mínims costos, doncs ja estaven treballant, i no poden tenir el mateix tracte que si iniciessin una activitat.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here