Chacón és partidària de no trencar amb Espanya per raons “econòmiques, emocionals, històriques i fraternals”. La diputada adverteix que el PSC “no admetrà il·legalitats” en la convocatòria d’una consulta

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a diputada del PSOE Carme Chacón, va defensar ahir dimarts a Cornellà, l’aposta dels socialistes catalans pel federalisme com la millor solució per a Catalunya i Espanya. Després d’assistir a una reunió amb alcaldes i dirigents del PSC al Baix Llobregat, Chacón va reconèixer que l’actual model autonòmic “està esgotat” i que el que cal ara és fer un pas endavant cap al federalisme.

“La nostra aposta és no trencar amb Espanya per raons econòmiques, emocionals, històriques i fraternals” va dir l’exministra qui també va advertir que el PSC “no admetrà cap il·legalitat” en la possible celebració d’un referèndum.

Chacón també va demanar a la resta de formacions polítiques ser clars i dir “la veritat”. Segons Chacón un estat federal és la “solució” als problemes econòmics i socials que pateix Catalunya. “El federalisme és justícia, solidaritat i suficiència econòmica”, va dir Chacón, qui va expressar que els socialistes “no sóm independistes” però “admetem que l’actual estat de les autonomies està esgotat”.

Per Chacón, el federalisme és la solució que li donaria a Catalunya les millors opcions de futur, també econòmiques, i de reconeixement de la seva identitat.

La diputada va advertir que el PSC no donarà suport a cap consulta que no sigui legal, que no “admetran cap il·legalitat” en la celebració d’un possible referèndum sobiranista i va demanar a la resta de formacions polítiques catalanes que siguin clares en les seves posicions, “que diguin la veritat”, de cara a les properes eleccions del 25 de Novembre.

El PSC demanarà una moratòria de dos anys per l’Addicional Tercera

Chacón va destacar que el govern del PSOE va complir amb la disposició addicional tercera que marca l’Estatut en matèria d’infraestructures i va criticar que el govern espanyol del PP ho incompleixi per segon any consecutiu en els pressupostos generals de l’Estat pel 2013.

En aquest sentit, la diputada va anunciar que els socialistes reclamaran una moratòria de dos anys de la vigència actual d’aquesta disposició legal per tal de compensar els recursos econòmics que Catalunya no ha rebut.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here