Al Baix Llobregat hi ha 9 municpis que disposen d’aquesta eina per fomentar la protecció i conservació del patrimoni cultural i natural

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Mapa del Patrimoni Cultural de la Palma de Cervelló s’ha elaborat gràcies a un conveni entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament del municipi, que des de la setmana passada disposa del seu Mapa de Patrimoni Cultural, convertint-se així en el 118è municipi de la província de Barcelona i en el 9è de la comarca del Baix Llobregat que disposa d’aquest instrument.

El Mapa inventaria 127 elements, dels quals un un  69,3% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts i elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil). La resta del repertori inclou un 5,5% de patrimoni moble (col·leccions, objectes i elements urbans); un 3,1%, documental (fons documentals i d’imatges); un 7,1%, immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals); i un 15%, natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

La realització de Mapes del Patrimoni Cultural Local  té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d’un municipi concret i la seva valoració. Això permet que els Ajuntaments tinguin un coneixement global del patrimoni del seu terme municipal i puguin establir mesures per a la seva protecció i conservació així com planificar-ne la rendibilització social.

A més de La Palma de Cervelló, també disposen de Mapa del Patrimoni Cultural Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Esparreguera, Corbera de Llobregat, Collbató, Begues i Abrera.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here