El Consell va aprofitar la presentació oficial del curs escolar per denunciar els efectes de les retallades als centres educatius d’aquesta ciutat del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]imarts al migdia, el Consell Escolar de Cornellà va fer públic un posicionament sobre les retallades en educació. Entre elles, les més preocupants per al municipi són la reducció de les beques menjador; la retallada en ajudes a les escoles bressol, l’escola d’educació especial Virolai i l’escola municipal de música; les reduccions de les ajudes per material escolar i la pujada de l’IVA en aquest tipus d’articles. A més, també van alertar de la reducció del nombre de mestres i l’augment d’alumnes per aula.

En aquest sentit, l’alcalde va voler reconèixer la tasca que porta a terme la comunitat educativa per fer la seva feina, tot i les dificultat per les que passa aquest col·lectiu. A més, va remarcar la preocupació del consistori per garantir una educació pública de qualitat i va reconèixer que la feina que no es faci ara, portarà conseqüències negatives en un futur.

La ponència inaugural del curs escolar va estar dirigida per Lluís Bahamonde, president de l’Agència per a la Innovació del Baix Llobregat, INNOBAIX. Sota el títol “Ensenyar i innovar en un context canviant”, va defensar la importància de fomentar actituds creatives i emprenedores entre els infants i joves de la ciutat, des de l’àmbit acadèmic. Cal recordar que INNOBAIX porta a terme diferents projectes a escoles i instituts cornellanencs amb l’objectiu d’educar sota la innovació.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here