La VI edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Sant Feliu de Llobregat se celebrarà del 25 al 29 d’octubre al CineBaix

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a mostra vol ser una contribució a la difusió i promoció del cinema àrab i mediterrani a Catalunya a fi de donar a conèixer una altra mirada, des de dins d’aquestes societats, sobre les seves pròpies problemàtiques i sobre el món actual.

També es vol contribuir a la creació d’un espai de trobada i d’intercanvi per als professionals del món del cinema àrab i català; així com a la sensibilització per afavorir la convivència entre els pobles mediterranis mitjançant la cultura i l’expressió artística, tot contribuint a canviar la imatge i els estereotips sobre el món àrab i mediterrani.

“Les revoltes als països àrabs, la continuïtat i l’empitjorament de la crisi econòmica amb les seves conseqüències socials i culturals, i l’agreujament dels conflictes a la zona del Mediterrani ens fan creure que encara es fa més necessari l’esforç per contribuir a la sensibilització que afavoreixi la convivència entre els pobles mediterranis mitjançant la cultura i l’expressió artística”, afirmen des de CineBaix.

La majoria de les projeccions aniran acompanyades d’una presentació i d’un debat posterior amb els seus creadors, amb l’objectiu d’apropar als espectadors i espectadores les problemàtiques dels països del sud i de l’est de la Mediterrània. A més, totes les pel·lícules es projectaran en versió original subtitulades en català o castellà. Hi haurà traducció consecutiva dels debats de cada jornada de l’anglès o francès al català.

També s’oferirà una sessió matinal per a centres educatius, dirigida a l’alumnat de secundària, amb presència d’actors o directors de la pel·lícula projectada i amb traducció consecutiva.

Entrades anticipades a la venda

El preu de cada sessió és de 4 euros i l’abonament per a totes les sessions de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani és de 25 euros. Els socis i sòcies de CineBaix tenen entrada gratuïta; i les sessions dels dijous dia 18 i dia 25 d’octubre són gratuïtes per a tot el públic.

La compra anticipada d’abonaments es pot fer a la taquilla de CineBaix (C/ Joan Batllori, 19 de Sant Feliu de Llobregat) en horari de  divendres a dilluns de 18.30 a 22 hores.

Els orígens de la Mostra

La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya va néixer a Sant Feliu de Llobregat l’any 2007 com un projecte cultural independent amb una clara voluntat d’incidència social i de la mà del treball conjunt de dues entitats: l’Associació CineBaix i Sodepau, i amb el suport de Beirut DC, una associació de professionals del cinema del Líban, organitzadors del prestigiós festival Ayam Beirut Cinema’iya.

Aquest any, un cop ja consolidat el projecte, l’Associació CineBaix assumeix l’organització de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Sant Feliu de Llobregat, recuperant la vocació inicial de ser un projecte de ciutat i de comarca, mentre que Sodepau es dedicarà a l’organització de la mostra a la Filmoteca de Catalunya.

Es pot consultar la programació completa de la Mostra a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here