El nou equip energètic que permetrà estalviar 3.000 euros l’any, s’ha instal·lat a la masia Torre de la Vila d’aquesta localitat baixllobregatina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha posat en funcionament, a la masia Torre de la Vila, la primera caldera de biomassa de la vila. El nou equip energètic utilitza com a combustible restes vegetals generades durant les tasques de manteniment de la zona forestal.

La sustitució de la caldera de gas que s’utilitzava per escalfar la masia per la nova caldera de biomassa permetrà estalviar un 69% en consum d’energia i al voltant de 3.000 euros anuals. També es podrà estalviar gran part del que fins ara costava transportar els residus vegetals.

Les calderes de biomassa poden fer les funcions de les calderes tradicionals de gas, amb l’avantatge que utilitzen com a combustible una font d’energia renovable. Aquesta font d’energia és la biomassa, és a dir, les restes vegetals que s’obtenen quan es fan treballs per afavorir el creixement sostenible del bosc i prevenir incendis. També es poden reutilitzar com a biomassa les restes de l’esporga de l’arbrat urbà.

La primera caldera de biomassa de Sant Boi s’ha instal·lat a la masia Torre de la Vila, que és la seu permanent del centre municipal d’educació per a la sostenibilitat. Observar el funcionament d’aquest dispositiu formarà part en el futur de l’oferta d’activitats educatives d’aquest equipament públic.

L’Ajuntament també ha condicionat a la masia Torre de la Vila un espai per emmagatzemar les restes vegetals de les tasques de manteniment forestal. Aquestes restes s’han d’assecar abans de poder ser reaprofitades mitjançant la caldera.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here