Del 19 al 21 d’octubre la Colònia Güell i Santa Coloma de Cervelló proposen una recreació històrica del passat modernista de la vila

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]es Festes del Modernisme de la Colònia Güell recreen, en format de festa, aspectes de la vida quotidiana de la Colònia d’ara fa cent anys, mitjançant racons teatralitzats, actuacions musicals i altres elements lúdics.

En l’edició d’enguany, que se celebrarà el cap de setmana del 19 al 21 d’octubre, la Festa del Modernisme gira a l’entorn del Centenari de l’arribada del ferrocarril a la Colònia Güell, ja que l’any 1912 els pobles del vessant dret del Llobregat, entre Martorell l i Barcelona, van quedar units per un modern mitjà de transport, anomenat en l’època “Camino de Hierro del Nordeste de España”, i conegut popularment com “carrilet”.

Així, la Colònia Güell i Santa Coloma de Cervelló sencera es disposen a celebrar aquesta efemèride! Les autoritats locals i Don Eusebi Güell presidiran els actes inaugurals, acompanyats per un visitant il·lustre, Pompeu Fabra, que aprofita l’esdeveniment per venir a conèixer la Colònia Güell.

L’acte inaugural de la XII Festa del Modernisme i la presentació de l’exposició del centenari del Ferrocarril seran el divendres 19 d’octubre a les 20.00 hores al Centre Municipal Sant Lluís de Santa Coloma de Cervelló. A aquella mateixa hora s’obrirà la taverna del Modernisme.

El dissabte 20 i el diumenge 21 d’octubre, en horari de de 10.30 a 14.30 hores, els visitants podran gaudir de vint racons teatralitzats amb la participació de 200 actors, actrius i figurants, per tal de submergir-se en l’època modernista. Els carrers de Santa Coloma de Cervelló s’ompliran durant el cap de setmana de poetes, pageses, teixidores, titelles, pregoners, el carro del tintorer, el carter…i molt més!

Durant el cap de setmana es podran visitar, en horari de 10.30 a 14.30 hores i de 17 a 20 hores al Centre Municipal Sant Lluís, l’exposició del centenari del ferrocarril “De carrilet a metro” i l’exposició fotogràfica “Santa Coloma ahir i avui”. També es projectarà el film “Un projecte comú: Un diàleg Güell – Gaudí”.

Durant els dos matins de la Festa del Modernisme hi haurà visites guiades a l’antiga fàbrica tèxtil, realitzades per antics treballadors, i es podrà visitar l’exposició permanent del Centre d’Interpretació de la Colònia Güell.

Es pot consultar la programació completa d’activitats de la XII Festa del Modernisme de la Colònia Güell a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here