La novel·la policíaca ‘La marca del meridiano’ s’ha endut el guardó al qual s’havien presentat  432 obres

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]orenzo Silva, escriptor nascut a Madrid i resident al Baix Llobregat, en concret a Viladecans, ha guanyat la 61a edició del Premi Planeta, el més ben dotat de les lletres en castellà, amb l’obra ‘La marca del meridiano’.

El jurat que l’ha distingit amb el guardó, reconeix així la setena entrega de la saga policíaca que Silva va iniciar l’any 1998 amb ‘El lejano país de los estanques’. En aquest cas, les investigacions del sergent Bevilaqcua i, més recentment, de la cap Virginia Chamorro, se situen a Barcelona.

La connexió de l’autor amb la capital catalana -“la seva Barcelona”- l’ha dut a parlar de l’actual context polític quan ha recollit el premi. Silva, que porta quatre anys vivint entre Barcelona i Madrid, ha afirmat que comparteix amb el seu personatge haver viscut a les dues ciutats, “la vivència de dos llocs diferents que tenen matisos i molts elements en comú”.

Com els seus personatges, Silva també se sent “frustrat”, diu, per veure com els matisos queden ocults per idees generals. Al seu parer, madrilenys i barcelonins “anem de visita (uns a la ciutat de l’altre), però ‘ens vivim’ molt poc”.

Articulista, assagista i escriptor de ficció, Silva és autor d’una quinzena llarga de novel·les, dos de les quals van merèixer, respectivament, el Premi Nadal. El primer, l’any 1997, pel títol ‘La flaqueza del bolchevique’; la segona, l’any 2000, per ‘El alquimista impaciente’.

La periodista Mara Torres ha estat la finalista

La finalista del Premi Planeta ha estat la periodista Mara Torres per la novel·la ‘Una vida imaginaria’.

Sobre la seva novel·la, Torres ha explicat que és una obra que parla d’amor i està protagonitzada per Fortunata Fortuna. “El que més m’agrada de Fortunata i la novel·la és que et dóna la possibilitat de somiar per canviar alguna cosa que no és real i no t’agrada”, ha explicat l’autora.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here