Avui s’ha presentat la VIII edició d’aquesta marató a l’Hotel BCN-Events de Castelldefels. La cursa tindrà lloc el proper diumenge 21 d’octubre i es consolida com una de les més concorregudes de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a participació de 5100 atletes, un 25% més que l’any passat, consolida aquesta  cursa com una de les més concorregudes de Catalunya i d’Espanya. L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha afirmat que “la Marató és un reconeixement que la ciutat de Castelldefels fa a l’esport. Aquesta cursa, i instal·lacions tan importants com el Canal Olímpic, posen a Castelldefels dins de l’elit esportiva a nivell internacional”.

Reyes també ha destacat que “és molt important que Castelldefels organitzi esdeveniments com aquest per crear sinèrgies entre el món de l’esport i el turisme i que siguin un motor econòmic per la ciutat”. L’alcalde ha parlat de l’esperit esportiu de la ciutat de Castelldefels, fet demostrat, entre d’altres coses, perquè el proper mes de novembre el municipi recollirà al Parlament Europeu el reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport 2013.

La tinenta d’alcalde i regidora de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Gavà, Apolonia Herrera, ha ressaltat la vocació que té el seu municipi com a ciutat organitzadora d’esdeveniments esportius, com la Mitja Marató Gavà-Castelldefels i altres proves esportives al llarg de l’any. Herrera ha declarat  que “el front marítim és d’excel·lent qualitat per fer proves esportives i la Marató del Mediterrani és una eina per promocionar-ho a nivell internacional”.

El vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme i director de la cursa, Josep Maria Antentes, ha explicat que “aquest any, a més, la prova té importants novetats”. D’una banda, s’hi incorporen de manera molt útil les noves tecnologies de la comunicació.

D’altra banda, la prova s’obre als participants de handbike (córrer en cadira de rodes). Participarà un grup d’uns 25 atletes a la Mitja Marató en aquesta disciplina. El recorregut és totalment pla al nivell del mar per les poblacions de Castelldefels i Gavà.

La VIII Marató del Mediterrani inclou tres curses diferenciades: La Marató amb 42,195 quilòmetres, la Mitja Marató de 21,096 quilòmetres i un Open de 10 quilòmetres. La sortida (9:00 h) i arribada de les diferents curses seran al recinte del Canal Olímpic de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here