A Begues se celebra la festa del most i a Gavà s’ha programat una ruta de rastres de mamífers

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]quest cap de setmana se celebren activitats al Baix Llobregat en el marc de l’edició de tardor del programa “Viu el Parc”, una iniciativa de la Diputació de Barcelona que vol apropar la ciutadania als indrets més emble­màtics del paisatge del Parc del Garraf, d’Olèrdola i del Foix.

Pel que fa al Baix Llobregat, els municipis de Begues, Castelldefels i Gavà participen en les activitats organitzades en aquest programa.

Així, el dissabte 20 d’octubre a la tarda, de 17 a 21 hores, se celebrarà a Begues la Festa del most, on hi haurà una mostra gastronòmica, tast de vins, trepitjada de raïm i música en directe. La Festa del Most se celebrarà al passeig de l’Església del municipi i diumenge al matí es clourà amb una ballada de sardanes a l’ermita de Santa Eulàlia a càrrec del Grup Sardanista de Begues.

El diumenge 21 d’octubre, a Gavà, s’ha programat una ruta per seguir el “Rastre de mamífers”, que recorrerà diferents ambients forestals de la zona de Begues i Olesa de Bonesvalls per conèixer els mamífers que viuen al Parc del Garraf, el seu comportament, alimentació, etc., a partir dels rastres que deixen.

Albert Peris, de Naturalistes en Acció, un expert coneixedor del terreny i d’aquests animals, serà l’encarregat de guiar als participants en l’activitat, que sortirà de la Plaça de l’Esglèsia de Gavà a les 9.00 hores.

Les places són limitades i la inscripció, gratuïta, es pot fer o bé trucant al telèfon 932 639 610 o bé dirigint-se al Museu de Gavà (Plaça Dolors Clua, 13-14).

L’origen del programa “Viu el Parc”

El Pla especial de protecció del Parc del Garraf es va aprovar l’any 1987 i el del Parc d’Olèrdola, el 1992. El Parc del Foix és un consorci creat el 1997.

L’objectiu de tots tres espais naturals protegits és fer compatibles els seus valors biològics i culturals amb les activitats socioeconòmiques dels seus habitants i posar a disposició de la so­cietat un marc idoni per a les activitats de lleure, educació ambien­ tal i recerca. Els parcs els gestionen conjuntament la Diputació de Barcelona i els municipis del seu àmbit territorial.

El programa d’activitats “Viu el Parc” ha arribat enguany a la seva 19a edició, que omplirà de cultura, poesia, música, circ i activitats lúdiques els tretze municipis que conformen aquests tres espais naturals, tres d’ells a la comarca del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here