Ahir es va presentar la 3ª Edició de la Guia Professional de reunions de la comarca. En aquest acte de presentació, es constatava el creixement de l’ocupació hotelera al Baix Llobregat, any rera any

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]J[/dropcap]oaquim Balsera subratllava ahir l’increment d’ocupació hotelera assolit durant l’estiu tant al litoral com a l’interior de la comarca i a partir de dades que elabora l’Observatori Comarcal reflexiona sobre la importància i el pes que està agafant el sector turístic dins de l’economia de la comarca coneguda per la seva vinculació al sector industrial, però en la que el turisme ja representa gairebé el 10% de la seva productivitat.

El president del Consell Comarcal va posar de relleu ahir com l’ocupació hotelera a la comarca ha assolit gairebé el 80% durant el mes d’agost, arribant a xifres que no es veien des de l’any 2007.

Segons dades d’enquesta de l’Observatori Comarcal al qual va fer referència el president, la procedència dels clients dels establiments hotelers continua sent majoritàriament estrangers, amb un 54’3% sobre el total i per nacionalitats, tot i que França, Regne Unit i Alemanya continuen sent les més predominants, es destaca l’emergència de nous països com ara Estats Units i Rússia.

Balsera va donar a conèixer aquestes dades en el marc de la presentació de la 3a Edició de la Guia Professional de reunions duta a terme ahir dimarts a Gavà. El president del Consell Comarcal i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, va ser l’encarregat de la presentació de la guia davant dels assistents al famtrip (viatge de familiarització) que havien participat durant tot el dia en una activitat organitzada pel mateix Consorci per donar a conèixer l’oferta especialitzada en turisme de negocis de la comarca. A la presentació de la Guia també s’hi van sumar empresaris turístics i representants del sector públic.

Al llarg de l’acte el president del Consell va fer especial èmfasi en les darreres dades elaborades per l’Observatori Comarcal en les que s’observa un creixement de l’ocupació mitjana dels establiments hotelers durant aquest estiu passat. Concretament l’ocupació ha estat d’un 74,1%, una ocupació per sobre a la registrada l’any passat i amb una clara tendència al creixement sostingut del sector turístic a la comarca.

En paraules de Balsera, “estem passant d’una comarca coneguda per la seva històrica realitat industrial a una comarca en la que aquesta realitat es combina amb un sector turístic que ja suposa gairebé el 10% de la productivitat de la nostra comarca”.

En aquest sentit, el president va voler insistir en que les administracions, però en concret el Consell Comarcal al qui ell representa, està posant molta atenció en un sector estratègic i de vital importància per a la recuperació econòmica. Va recordar que s’ha de tenir present que segons dades del 2011 el sector del turisme a la comarca ocupava un total de 18.935 persones, un 7,1% de la població que treballa a la comarca, entre assalariats i autònoms, en un total de 2.083 empreses o establiments dins del sector.

 

Foto titular: pàgina web del Consell Comarcal del Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here