CCOO s’oposa a l’ERO i planteja alternatives no traumàtiques per a la plantilla d’aquesta empresa, que té una de les seus a la localitat baixllobregatina d’Esplugues

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Federació d’Indústria s’oposa rotundament a l’ERO que pesa sobre el 30% de la plantilla d’EMTE, empresa que desenvolupa la seva activitat en el sector elèctric i ferroviari i que té centres de treball a Esplugues de Llobregat, Sevilla, Madrid i Las Palmas de Gran Canària. A través de la negociació, CCOO busca alternatives que evitin mesures tan traumàtiques com l’acomiadament i planteja prejubilacions i baixes voluntàries.

El passat 1 d’octubre, la direcció d’EMTE va presentar un ERO que afecta 106 dels 357 treballadors i treballadores que integren la totalitat de la plantilla al conjunt de l’Estat. El centre de treball que resultaria més afectat per l’ajust de personal és el d’Esplugues de Llobregat, ja que l’amenaça de l’acomiadament pesa sobre 61 dels 240 llocs de treball. El segueixen el de Madrid, que podria perdre 24 llocs de treball de 51; Sevilla, amb 16 afectats d’una plantilla de 41 i Las Palmas de Gran Canària, que es quedaria sense 5 dels seus 25 treballadors.

La Federació d’Indústria de CCOO es va oposar a l’expedient només tenir-ne coneixement ja que entén que hi ha alternatives que evitarien els acomiadaments. Aquest sindicat és conscient que les retallades pressupostàries afecten molt directament a empreses com EMTE, que treballa gairebé en exclusiva per al sector públic, però també sap que la previsió de pèrdues mai hauria de ser utilitzada com a argument per acabar amb més d’un centenar de llocs de treball.

Esplugues

Un seixantena de llocs de treball perillen al Baix Llobregat, concretament a EMTE Esplugues. El Comitè d’Empresa es reuneix cada dilluns amb la direcció, per tal de negociar la millor solució per als treballadors i treballadores d’aquest centre de treball.

Segons CCOO del Baix Llobregat, el que està fent EMTE és aplicar estrictament la Reforma Laboral, ja que per dur a terme aquest ERO, una empresa que fins ara ha registrat beneficis, tan sols ha hagut de preveure futures pèrdues.

Avui, una cinquantena de treballadors i treballadores s’han manifestat davant del centre espluguenc, com fan cada divendres de 9 a 9:30 hores. No descarten una vaga, si la seva situació no millora, i les negociacions no arriben a bon port.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here