En volen una gestió pública i així ho han expressat en un Manifest presentat dimarts passat, en un acte reivindicatiu

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es associacions en defensa de la gestió pública de l’aigua i contràries a la privatització d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), entre elles Aigua és Vida, van voler posar el contrapunt a la jornada “Aigua, Usos i Coneixement” que va organitzar dimarts passat Aigües de Barcelona (AGBAR), empresa que s’ha presentat al concurs de licitació per a la gestió de l’empresa fins ara pública ATLL.

“Aigua és Vida” és una plataforma formada per associacions veïnals, sindicals, ecologistes i solidàries, per una gestió no mercantil de l’aigua a Catalunya.

Durant l’acte, els convocants van llegir un manifest en què es va denunciar que la gestió pública de l’aigua a Catalunya està en procés de “malvendre’s i hipotecar-se per diverses generacions”. Des de les associacions van assenyalar que ATLL s’ha mostrat una empresa pública “eficaç i eficient” i van ressaltar que ha guanyat premis internacionals per la seva “excel·lència” en el servei.

Amb tot, denunciaven que “s’aprofita el context actual per privatitzar-la per 300 MEUR, quan el seu actiu és més de sis vegades superior”. A més, també van assenyalar que “els ingressos per la privatització no solucionen el deute de la Generalitat”. Al procés de licitació de la gestió d’ATLL s’hi han presentat dues ofertes. D’una banda, AGBAR i, per l’altra, Acciona.

Un altre dels punts analitzats va ser el percentatge d’empreses de l’aigua al món que són gestionades per ens públics o privats. El portaveu de la Plataforma Aigua és Vida, Eloi Badia, assenyalava que al món, el 90% de les connexions a domicili d’aigua les gestiona el sector públic, i el 10% el sector privat”. I ha afegit que en el cas de Catalunya, “els percentatges pràcticament s’inverteixen”.

 

Per ampliar la informació seguiu aquest enllaç

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here