El constitori ho al·legarà al Pla Director d’Infraestructures (PDI) del Transport Col·lectiu de la Regió Metropolitana de Barcelona 2011-2020, que contempla el contrari

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament d’Esplugues vol que les obres de perllongament de la L3 del metro fins al municipi s’enllesteixin abans o al mateix temps que està prevista l’ampliació de la línia T3 del Trambaix que ha de connectar el centre de la ciutat amb Sant Just Desvern.

L’arribada del metro a Esplugues és una demanda ja històrica del municipi que és, en extensió, el més petit de la comarca. El consistori així ho traslladarà en el gruix d’al·legacions que presentarà al Pla Director d’Infraestructures (PDI) del Transport Col·lectiu de la Regió Metropolitana de Barcelona 2011-2020, on precisament es contempla tot el contrari, que el Tram arribi el 2016 i el metro, quatre anys més tard, el 2020.

La petició forma part de la proposta d’al·legacions que l’Ajuntament va aprovar en el darrer ple municipal gràcies als vots favorables dels deu regidors del PSC i els quatre del PP. Els tres regidors de CiU hi van votar en contra, mentre que els tres d’ICV-EUiA i un quart regidor d’ERC s’hi van abstenir.

La proposta d’al·legacions inclou també la petició del consistori de construir una nova parada del tramvia al barri del Gall, quan passa pel terme municipal, entre les parades de Sant Martí de l’Erm, a Sant Joan Despí (Baix Llobregat) i la Rambla de Sant Just Desvern. Una petició que l’Ajuntament recorda que ja havia fet l’any 2007 però que tampoc es contempla al PDI.

Finalment, el consistori també demana que la creació del carril bus-VAO projectat a l’autopista B-23, es faci sense necessitat d’eixamplar la secció viària existent, per no agreujar el seu impacte sobre el nucli urbà.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here