L’acte comptarà amb l’assistència del president de la Diputació de Barcelona i l’alcalde de Castelldefels

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, i l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, acompanyaran aquesta tarda el personal de la Xarxa de Biblioteques Municipals en la celebració del Dia de la Biblioteca.

La trobada, que es portarà a terme a la Biblioteca Central de Castelldefels comptarà també amb l’assistència del vicepresident segon de la Diputació, Ferran Civil, i la diputada de Cultura, Mònica Querol.

La Biblioteca Central de Castelldefels es va inaugurar en un nou edifici que ha permès triplicar l’espai dedicat a servei bibliotecari que oferia l’anterior biblioteca del municipi. La inauguració de l’equipament, el passat 23 d’abril, va generar molta controvèrsia davant la decisió de l’executiu del PP i CiU de rebatejar-la com a “Biblioteca Central”, en detriment del nom pel que era coneguda des de l’any 1986, “Biblioteca Ramon Fernández Jurado”; nom en honor d’aquest poeta afincat a Castelldefels, esperantista i militant del POUM i del PSC, que va arribar a ser regidor de la ciutat per aquesta mateixa formació.

L’acte del Dia de la Biblioteca, al qual estan convidats el professionals dels 219  equipaments bibliotecaris de la demarcació de Barcelona inclourà una xerrada de Teresa Puyol, educadora i coach que parlarà de les actituds dels professionals de biblioteca pública i servirà també per retre un homenatge al personal de la Xarxa jubilat durant aquest any i per visitar les instal·lacions de la biblioteca.

La celebració del Dia de la Biblioteca va sorgir l’any 1997 per part de l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil. L’objectiu era traslladar a l’opinió pública el paper central de la biblioteca com a punt de trobada de lectors de totes les edats amb la cultura i com a instrument de millora de la formació i la convivència humanes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here