‘Homes igualitaris’ va encendre espelmes per a les víctimes de la violència masclista a quatre ciutats catalanes: Barcelona, Lleida i les localitats del Baix Llobregat de Sant Boi de Llobregat i Abrera

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]B[/dropcap]arcelona, Lleida, Sant Boi de Llobregat i Abrera van fer ahir una crida als homes a manifestar-se en contra de la violència masclista. ‘Homes igualitaris’ pretén, així, “visibilitzar-se” com a col·lectiu que treballa per la igualtat de gènere i contra la violència masclista i generar d’aquesta manera “referents positius”.

Durant les concentracions s’han encès espelmes al voltant d’un enorme llaç blanc, s’ha fet un minut de silenci en record a víctimes de la violència de gènere i s’ha llegit un manifest. La “roda d’homes” fa sis anys que s’organitza i per primera vegada es va fer a Sevilla. Arreu de l’estat es convoca a vint ciutats diferents simultàniament.

Barcelona ha acollit l’acte central d”Homes igualitaris’ aquest vespre a plaça de Sant Jaume. També hi ha hagut rodes d’homes convocades a Lleida, Abrera i Sant Boi del Llobregat, mentre que el barceloní barri de Gràcia n’acollirà una el proper 16 de novembre a la Plaça de la Virreina.

Segons els organitzadors, les rodes d’homes són “actes simbòlics” en els quals es “visibilitza” que la violència masclista “no és un problema només de les víctimes sinó que també afecta a tota la societat”. Per això volen fer “especialment visible el rebuig per part dels homes”. El format de les concentracions imita el de les celebracions feministes en memòria de les dones assassinades en casos de violència masclista.

El portaveu del grup ‘Homes igualitaris’, Juanjo Compairé, assegura que rebutgen la figura violenta de la masculinitat i lamenten que “s’hagi ensenyat a descarregar les frustracions contra qui consideren socialment per sota”. Segons Compairé, “eradicar la violència masclista és posar en qüestió un dels pilars bàsics d’aquesta masculinitat” i precisament per això és “important anar a les causes”. Per tot plegat, el portaveu del col·lectiu reclama polítiques preventives contra aquesta xacra.

Un cop han finalitzat els actes s’ha convocat a participar a les manifestacions i actes organitzats per al proper 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència de Gènere.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here