El Correllengua és la iniciativa que agrupa més entitats dels Països Catalans que treballen en favor de la promoció de la llengua i la cultura

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]U[/dropcap]n grup de persones i entitats del Prat de Llobregat s’han organitzat per fer arribar el Correllengua al Prat de Llobregat per primera vegada. Serà aquest proper cap de setmana, divendres 26, dissabte 27 i diumenge 28 d’octubre.

Segons els organitzadors, la transversalitat, la cohesió social, el compromís i la reivindicació són alguns dels valors que defineixen el Correllengua, “una manera de viure i fer arribar la catalanitat sense complexos”, afirmen.

Així, el divendres 28 a les set del vespre sortirà la flama de la llengua amb un recorregut des de la Plaça de la Vila fins a la Plaça de Pau Casals. Tot seguit, a l’Auditori del Centre Cultural Torre Balcells, hi haurà una taula rodona sobre el present de la llengua catalana, es projectarà el vídeo amb la lectura del manifest del Correllengua 2012 a càrrec de Màrius Serra i se celebrarà una actuació de la cantautora pratenca Sílvia Comes.

El dissabte 27 de 16.30 a 18.30 hi haurà la gimcana per la llengua organitzada per l’Esplai Sant Pere i Sant Pau a la Plaça de la Vila i al Carrer de Ferran Puig, i a les 19 h s’acabarà amb una castanyada popular a la Plaça de l’Església.

El diumenge 28 a les 10.30 h s’ha programat una concentració a la Plaça de la Vila de la cercavila del Correllengua que sortirà cap a la Plaça de Pau Casals, on hi haurà les actuacions finals dels grups participants a la cercavila, la lectura del manifest, exposicions, jocs lingüístics, jeroglífics i Scrabble. Tot amenitzat amb actuacions de músics locals.

El Correllengua és una iniciativa que treballa per la promoció de la llengua i la cultura catalanes des d’una òptica lúdica i festiva per diferents viles i barris d’arreu dels Països Catalans.

Es pot consultar la programació completa del Correllengua al Prat de Llobregat a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here