Els establiments d’una i dues estrelles són els que més creixen en termes anuals mentre que els de categoria superior són els que registren les taxes d’ocupació més altes. Per zones, la zona litoral del Delta és la que registra major percentatge d’ocupació

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Baix Llobregat ha tancat l’estiu amb l’ocupació en hotels i apartaments més alta registrada des del 2007. Segons dades del Consell Comarcal, entre juny i agost, aquests establiments turístics van tenir una ocupació del 74% de mitjana, això és un punt més que l’estiu del 2011 i fins a 12 punts més respecte el 2008 quan l’ocupació queia fins al 62%.

En relació al 2011, augmenten les estades en hotels mentre que els apartaments perden turistes. Durant l’agost, l’ocupació hotelera es va enfilar vora del 80% assolint puntes del 2007. Els establiments d’una i dues estrelles són els que més van crèixer en termes anuals mentre que els de categoria superior, van registrar la major ocupació, del 75’8%.

Per territoris, la zona litoral del Delta, entre Castelldefels, Gavà. El Prat, Sant Boi, Viladecans i Begues, és la que va registrar el major percentatge d’ocupació en hotels i apartaments fins a un 77,3% de mitjana durant l’estiu i recupera així la seva posició com a primera destinació turística de la comarca.

El centre de la comarca, territori comprès per Cornellà, Esplugues, Molins de Rei, Sant Feliu, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, manté uns bons nivells d’ocupació amb una mitjana durant el passat estiu del 77,3%, quan un any abans registrava un 73,8% d’ocupació.

Finalment, pel que fa als establiments de la zona nord de la comarca, entre Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Martorell, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve de Sesrovires, són els que registren nivells més baixos d’ocupació. No obstant però, també aquest estiu ha registrat un lleuger augment de les dades turístiques respecte el 2011. Entre juny i agost, l’ocupació hotelera a la zona va ser del 50%, cinc punts més que un any abans.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here