En el segon trimestre de 2012 disminueix la població assalariada a la comarca (-4.525 persones) i augmenta la població en règim autònom (+45) i els centres de treball (+4). Les xifres d’atur registrat a les oficines de treball disminueixen i la contractació registrada augmenta

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons l’Informe Trimestral de Conjuntura Laboral de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, corresponent al segon trimestre de 2012, la població assalariada a la comarca va disminuïr en  4.525 persones i la població del règim autònom va augmentar en 45. Pel que fa a centres de cotització a la Seguretat Social, se’n comptabilitzaven 4 més que el trimestre anterior.

Tots 3 components de l’estructura productiva (població assalariada, autònoma i comptes de cotització) augmentaven també en el conjunt de Catalunya, mentre que en l’àmbit territorial metropolità disminuïa la població ocupada i augmentaven els comptes de cotització.

Així doncs, segons l’informe, disminueix l’atur registrat a la comarca respecte al trimestre anterior i augmenta en un 5,5% la contractació registrada a la comarca, també  respecte l’anterior trimestre .

Respecte a la sinistralitat laboral, l’informe indica una disminució del nombre d’accidents laborals amb baixa. El nombre d’accidents va baixar durant el segon trimestre de 2012 fins a 1.996 i malauradament es va produir 1 accident mortal. L’índex d’incidència de la sinistralitat disminueix en tos els sectors econòmics.

Font: Informe Trimestral de Conjuntura Laboral. 2n Trimestre de 2012. Observatori Comarcal del Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here