La multinacional nord-americana instal·larà la seva seu central per a Europa i l’Orient Mitjà al Prat. La companyia invertirà 2,5 milions d’euros ens els propers dos anys i crearà 46 nous llocs de treball

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’empresa nord-americana Fox Head, líder en el sector del disseny i fabricació de roba per a esports extrems, ha escollit Catalunya per ubicar-hi la seva seu central per a Europa i l’Orient Mitjà. Fox Head, que invertirà 2,5 milions en el projecte, ubicarà la seva seu corporativa al polígon industrial Mas Blau del Prat de Llobregat on es crearan 46 nous llocs de treball.

Creada el 1974 a Califòrnia, als seus inicis Fox Head s’adreçava només a esportistes de motocròs, dissenyant peces de roba especialment resistents per aquesta disciplina esportiva. Actualment ha ampliat les seves línies a d’altres esports com el surf i el biking. Fox Head, que comercialitza els seus articles a trenta països d’Europa i l’Orient Mitjà, està duent a terme una important reestructuració de la seva presència en aquestes àrees geogràfiques.

El director de Fox Head Europe, Matthieu Bazil, va assegurar ahir que han apostat per Catalunya per les bones comunicacions, l’atracció de talent internacional, i, sobretot, per associar la marca Barcelona als seus productes, una ciutat, precisament, que l’any 2013 acollirà els X Games, els considerats Jocs Mundials dels esports de risc.

La nova seu de la companyia tindrà una superfície de 1.500 metres quadrats i s’ubicarà al polígon industrial Mas Blau del Prat de Llobregat. Des d’aquest seu l’empresa gestionarà entre d’altres, les funcions de direcció, vendes, màrqueting, atenció al client, e-commerce, recursos humans i sistemes informàtics.

Desprès de reunir-se amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, el director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil, va exposar els motius que han portat l’empresa nord-americana a escollir Catalunya i Barcelona per ubicar la seva nova seu central per a Europa, l’Orient Mitjà i l’Àfrica, desestimant altres candidates com era, per exemple, la ciutat francesa de Bordeus.

En aquest sentit, Bazil, que va confirmar que la nova seu central de la companyia al polígon Mas Blau del Prat de Llobregat estarà operativa a finals d’any, va enumerar tres motius principals per justificar l’elecció.

El primer d’ells, va dir, és que Barcelona “és una ciutat oberta als esports extrems” amb “una interessant combinació” de tradició, disseny avançat i noves tecnologies. Una combinació, va afegir, que fa de Barcelona una de les ciutats “més influents a nivell mundial” a l’alçada, i en el mateix grup, que d’altres com Tokio, Londres o Nova York.

Bazil també va destacar la bona situació geoestratègica de Catalunya per treballar amb mercats com l’europeu, l’africà o l’asiàtic, així com la possibilitat de captar talent al ser Barcelona una ciutat on conflueixen estudiants de tot el món, ha finalitzat.

De la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va destacar que inversions d’aquest tipus “són la confirmació dels atractius que té Barcelona i Catalunya per captar inversions d’arreu del món”.

En aquest sentit, Mena va apuntar que si la Mobile World Capital ha significat “un element tractor d’inversions”, la celebració per primer cop fora dels Estats Units dels X Games, els considerats Jocs Mundials dels esports extrems o de risc, també està atraient moltes empreses dels sector com ara Fox Head.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here