Fins al 18 de novembre es podran tastar tapes originals elaborades amb productes de proximitat de la comarca del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) engega avui el Quinto Tapa, que se celebrarà fins al 18 de novembre. La iniciativa és una ruta on participen una vintena de bars i restaurants del Prat de Llobregat i on es podran degustar tot tipus d’innovadores tapes.

Un dels objectius d’aquesta proposta és motivar el consum dins de la restauració local i potenciar el producte local a través del Pota Blava, un producte que ofereix un fet diferencial i qualitatiu respecte a altres rutes de tapes. Els restauradors també utilitzaran en les seves elaborades tapes productes de referència de l’horta local i comarcal.

En aquests dies previs el Quinto Tapa ja ha començat la seva activitat virtual, amb més de 150 visites diàries al web exclusiu llençat per l’ocasió (www.quintotapa.cat) i amb un centenar de descàrregues de l’aplicació per smartphones (telèfons mòbils intel·ligents) que s’ha creat especialment.

Els bars i restaurants participants en aquesta segona edició del Quinto Tapa són As de Copes, Ca la tata, Cal Ramón, Casa Ramón, Cèntric Gastrobar, Dolmar Bar, El Capitán Garfio, El Cortijo, El Regust, El Zurito, La Castellana, La Font del Gall 1, La Font del Gall 2, La Lluna en un Cove, La Sal Marina, Mar i Muntanya, Ona Nuit restaurant, Pau Casals, Sinfonía, 2 de vins; i el Taller Gastronòmic que ofereix Kta’s.

Premis als restauradors i als clients

La participació dels restaurants i bars de la ciutat es concreta en una doble oferta de degustació: la tapa especialitat de la casa amb un Quinto Damm tindrà un preu de 2,5 €, i de 3,5 € la tapa Pota Blava i el Quinto Damm, un preu unificat per a tots els establiments participants.

Amb la intenció de motivar a la participació de restauradors i consumidors, s’instaurarà al Quinto Tapa un premi a la millor tapa de bars i restaurants participants. Els clients, per la seva banda, també tindran diferents premis. A través d’una cartilla on valoraran les tapes de cada establiment, un cop segellada en cinc bars i restaurants diferents, podran participar en el sorteig d’un àpat en un restaurant d’estrella Michelin.

Amb la mateixa cartilla també es regalarà la participació de 10 persones en un taller gastronòmic, que es celebrarà el 28 de novembre, i els qui participin a través de Facebook votant la millor tapa, també tindran premi: un lot de productes Damm.

El Quinto Tapa està organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), compta amb Estrella Damm com a patrocinador principal i amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat, Rúbrica Editorial i Lambada Estudio.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here