El cap de l’executiu català va assegurar que actualment es pot parlar d’una situació d'”economia de guerra” en què “hem de fer el que podem”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president de la Generalitat, Artur Mas, va justificar la privatització d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) i la venda d’empreses públiques perquè els ingressos que se n’obtenen “ens ajuden a reduir el dèficit”, i en conseqüència “no hem de fer retallades per un altre costat”, com per exemple a la sanitat o a l’educació.

Mas va assegurar que actualment es pot parlar d’una situació d'”economia de guerra” en què “hem de fer el que podem”, i va recalcar, en una entrevista a ‘8TV’, que amb els diners que s’obtenen de la venda d’empreses públiques “no hem de retallar tant”.

“Fem tot el possible per preservar les polítiques de l’estat del benestar, però ens estan apretant molt”, va declarar el President.

La Plataforma “Aigua és vida” és una ferma opositora a aquesta privatització

Aquesta Plataforma, de la que formen part sindicats, associacions veïnals, ecologistes i solidàries; defensa que la privatització d’ATLL -que proveeix d’aigua a quasi 5 milions de persones i ha estat guanyadora de premis internacionals per la seva bona gestió-, suposarà d’entrada 300 milions d’€ per la Generalitat, xifra que ni arreglarà el deute (48.000 milions), ni les tensions de tresoreria (les despeses mensuals són de mitjana de 2.800 M d’€) ni ajudarà a maquillar el dèficit.

A aquesta operació, que dóna el control al sector privat durant 50 anys i no estava en cap programa electoral, s’hi han presentat dos candidats: el primer és AGBAR, és a dir, Aigües de Barcelona, empresa de capital francès en un 75% i de La Caixa en un 25%, conjuntament amb un fons d’inversió austrialà i una societat quebequesa; el segon és ACCIONA, amb un banc brasiler d’inversions i un estol d’empreses i fons d’inversió.

“Guanyi qui guanyi, hi perd el país”, defensa “Aigua és vida”.

Segons informa aquesta Plataforma, partidària d’una gestió no mercantil de l’aigua a Catalunya, la pròpia Generalitat preveu un augment de tarifa al llarg dels 50 anys d’un 300%, i ha comptabilitzat en 1800 M d’€ els beneficis que obtindrà el guanyador del concurs, que segons “Aigua és vida”, no es reinvertiran en el servei sinó que aniran a les butxaques dels accionistes.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here