Junqueras va afirmar que “l’èxode” del jovent a la recerca de feina suposa una “pèrdua de capital terrible” per a Catalunya. Les JERC van presentar el cartell i els eslògans de campanya: ‘El país que volem’ i ‘El país que farem’

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president d’ERC i candidat a les eleccions del 25-N, Oriol Junqueras, va assenyalar ahir que el fet que els joves catalans hagin de marxar a l’estranger per buscar feina és una “pèrdua de capital terrible”. “Hem de fer un esforç molt important per impulsar les polítiques actives al nostre país”, va afegir Junqueras en el marc de la presentació a Gavà del cartell i eslògans de campanya de les JERC.

Junqueras va recprdar que a Catalunya hi ha un 52% d’atur juvenil, i que “hi ha 30.000 joves que ja viuen a l’estranger”. “Dos terços dels joves del nostre país es plantegen la possibilitat d’anar a l’estranger, i un terç de quedar-s’hi de forma estable”, ha subratllat el líder republicà.

Durant la trobada, el portaveu nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, Gerard Gómez del Moral, i la candidata per Barcelona, Marta Vilalta, van explicar les problemàtiques que el jovent es troba per afrontar un futur en aquests temps de crisi. Gómez del Moral va declarar que “estem davant d’una campanya que té molt clar l’eix nacional”, però que “cal saber quin model de país construirem”, va puntualitzar .

Per això, el líder de les JERC va posar l’èmfasi en que cal un país “equilibrat”, “sostenible” i “just”  on els joves “tinguem oportunitats més enllà de marxar a Londres a servir cafès com ens recomanava el Conseller Mena”.

Sobre els eslògans escollits per a la campanya, Gómez de Moral va assenyalar que “busquen posar l’accent” en la defensa “perquè el pròxim Parlament sigui el que proclamarà la independència”, va dir. Per aquest motiuva afirmar que cal apostar per un futur estat propi “on els joves tinguem les oportunitats que ens mereixem”, va concloure el dirigent de les JERC.

El president d’ERC i candidat a les eleccions del 25-N, Oriol Junqueras, va recordar que a Catalunya hi ha un 52% d’atur juvenil, un 26% de joves entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen i tenim 30.000 joves que viuen a l’estranger i va comentar  que dos terços dels joves del país es plantegen la possibilitat d’anar a l’estranger, i un terç de quedar-s’hi de forma estable. “És un pèrdua de capital terrible pel nostre país i hem de fer un esforç molt important per impulsar les polítiques actives al nostre país”, va remarcar.

Els eslògans ‘el país que volem’ i ‘el país que farem’ busquen posar l’accent en defensar el model de país perquè, segons va apuntar el partit republicà, el proper Parlament sigui el que proclamarà la independència, però també el que bastirà el futur estat català. Per això, ERC va reiterar que cal apostar per qui vol un país més just per a tothom i on els joves tinguem les oportunitats que es mereixen.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here