El consistori assessorarà les persones interessades per elaborar un pla d’empresa i estudiarà la viabilitat dels projectes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]mb l’objectiu de potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora, l’Ajuntament d’Esplugues i l’entitat de crèdit MicroBank, de La Caixa, han formalitzat un conveni de col·laboració que ha de facilitar a emprenedors i petits negocis accedir a una línia de finançament per establir, consolidar o ampliar microempreses i projectes d’autònoms.

“La idea és que, en temps de crisi, necessitem més que mai gent amb ganes, amb idees i esperit emprenedor, que creen ocupació”, ha destacat l’alcaldessa, Pilar Díaz, que aquest matí ha firmat el conveni amb el director comercial de Nuevo MicroBank S.A.U., Ramon Gatell.

En virtut de l’acord, el consistori assumeix la tasca d’assessorar –en col·laboració amb les associacions Seniors Españoles para la Cooperación Técnica i Voluntaris en Assessoria Empresarial– les persones susceptibles de ser beneficiàries d’un microcrèdit per elaborar un pla d’empresa i, a més, informarà sobre la viabilitat de cada projecte, dos condicions necessàries per optar a aquesta línia de finançament.

MicroBank concedeix a cada sol·licitud aprovada un màxim de 25.000 euros (sense superar mai el 95% de la inversió que requereix el negoci), a un interès del 8,25%. Els beneficiaris poden ser persones físiques amb un projecte d’autoocupació, professionals autònoms (amb una renda anual de fins a 60.000 euros) o microempreses amb menys de 10 treballadors i una facturació anual inferior a 500.000 euros.

Una de les característiques d’aquesta línia de microcrèdits, posada en relleu per Ramon Gatell, és que MicroBank no exigeix garantia real ni condició d’aval a les persones emprenedores que demanin un prèstec (sí quan el titular sigui una persona jurídica). Gatell també ha assenyalat que “un 20% d’aquest tipus de crèdits –als quals MicroBank destina uns 7 milions d’euros anuals– són per a persones que estan a l’atur.

“Els facilitem la possibilitat de començar la seva aventura i la seva lluita. Aquests són crèdits totalment enfocats a les persones”. L’alcaldessa d’Esplugues ha avançat que 5 petites empreses de la ciutat ja s’han interessat per aquesta línia de finançament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here