Des d’avui i fins al 23 de novembre es pot visitar a la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà aquesta exposició en forma de joc que commemora els 50 anys de la revista

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l desembre de 1961 la revista infantil “Cavall Fort” publicava el seu primer número. Per això, des del passat mes de desembre s’han realitzat diversos actes de celebració del seu 50è aniversari, com cicles de pel·lícules, un número especial de la revista, una festa i un documental, entre altres.

El programa d’actes de celebració es tanca amb una mostra a les biblioteques públiques catalanes que avui ha arribat al Baix Llobregat, en concret a la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà, on es podrà visitar l’exposició “Cavall Fort, tan divertit com un joc” fins al 23 de novembre.

L’exposició compta amb vuit plafons que descobreixen curiositats i anècdotes de la publicació i que inclouen jocs i entreteniments. S’adreça als infants però també a totes aquelles generacions que han gaudit de la lectura d’aquesta revista al llarg d’aquests anys.

“Cavall Fort” va néixer el 1961 amb la voluntat de trobar una manera perquè els infants poguessin aprendre a llegir i a escriure en català. Aquesta preocupació va marcar el format i el contingut de la revista: des de la decisió d’incloure-hi pàgines de còmic per a estimular l’interès del lector, fins a la tria del model de llengua, que havia de ser rigorós i, al mateix temps, planer.

Durant aquests primers cinquanta anys de vida, les pàgines de “Cavall Fort” han acollit signatures representatives de la literatura infantil i juvenil catalana, així com destacats il·lustradors i grafistes.

2 COMENTARIS

  1. sabeu si aquesta exposicio itinerant del Cavall Fort anirá a alguna alñtra biblioteca del BAix LLobregat????
    gracies

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here