Del 5 de novembre al 2 de desembre la ciutat s’omplirà de còmics amb activitats de tot tipus

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap] partir de demà i durant tot un mes Cornellà de Llobregat acull per 28e any ininterromput la Mostra del Còmic.

Aquest any destaquen el protagonisme d’exposicions d’autors locals, l’exposició “Arrugas: de la viñeta a la pantalla”, l’exposició oficial de la pel·lícula basada en el còmic de Paco Roca, i l’entrega de premis del dia 9 de novembre al Castell.

Fins al 2 de desembre exposicions, actes en directe, activitats a les biblioteques i als instituts, als mercats de la ciutat, a bars i restaurants faran de Cornellà la capital del còmic.

Entre les exposicions, es podrà veure al Parc de Can Mercader  “La família Ulises”, que vol retre un homenatge a aquesta gran sèrie, una de les més populars, clàssiques i també de més qualitat dels tebeos espanyols. L’exposició comptarà amb els originals de dos dels més importants col·leccionistes de TBO, Lluís Giralt i Francesc Regás, que han cedit els seus originals per a aquesta mostra.

En els instituts públics l’exposició “Connecta’t al còmic” mostrarà les vinyetes del guanyador i els finalistes del concurs del premi tira còmica ‘Més Jove’ del 2011, organitzat per la Generalitat de Catalunya (Carnet Jove), i el Punt d’Informació dels diferents instituts dinamitzarà activitats relacionades amb el món del còmic! I al Centre de Recursos Juvenils, s’exposaran els treballs d’autors i autores junior, d’entre 12 i 16 anys.

A la residència Teresa Duran es podrà visitar l’exposició “Viñetas por la discapacidad intelectual” amb l’obra ‘Soy Capaz’, una novel·la gràfica de Francisco Menor, autor de la ciutat, que aborda el tema de la discapacitat intel·lectual a través de diverses anècdotes, en la seva majoria reals, que composen una possible trajectòria vital comuna de la gent amb aquesta característica i de la del seu voltant.

A la Biblioteca Central de Cornellà s’exposarà “Spiderman: veí, amic, superheroi” i als mercats de Marsans i del Centre es podran veure “Les millors caricatures de Vizcarra”, el gran caricaturista d’El Jueves.

L’Espai d’Art Moritz acull l’exposició “Arrugas, de la viñeta a la pantalla”, l’exposició oficial del film ‘Arrugas’, basat en la cèlebre i guardonada obra del versàtil historietista valencià Paco Roca, Premi Nacional de Còmic 2008, i a la sala d’exposicions del Castell es podrà gaudir de la mostra dels treballs guanyadors i finalistes del 28è Concurs de Còmics ‘Ciutat de Cornellà’.

El 9 de novembre al vespre, en l’acte d’inauguració d’aquesta exposició, es farà l’entrega de premis del concurs, així com del 19è premi «Ivà», que aquest any ha recaigut sobre Kim, autor d’El arte de volar.

La Mostra del Còmic de Cornellà també porta al Baix Llobregat els còmics de l’alumnat de l’escola Joso, amb l’exposició “Un pont vers Angoulême”, al Castell; de la pionera ninotaire Nuria Pompeia, amb l’exposició “Sola davant la vinyeta”, a la Biblioteca Marta Mata; i de Guille de las Heras, que exposarà a El Diván de los Sentidos l’exposició “Còmic Made in Cornellà”.

Pel que fa a la secció de “Còmics en directe”, el 15 de novembre el dibuixant humorista Joso participarà en la sessió “De tapes amb…”, i alumnes de l’Escola Joso Centre de Còmic i Arts visuals passaran el matí del 17 de novembre fent caricatures al Mercat de Sant Ildefons.

Durant tot el mes es realitzaran activitats infantils a les biblioteques municipals relacionades amb el món del còmic, així com activitats relacionades amb l’animació, la gastronomia, amb la ruta “Delícies de còmic”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here