S’ha presentat al Baix Llobregat el Club Cambra, la nova plataforma de negocis que impulsa la Cambra de Comerç de Barcelona

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]M[/dropcap]és de 170 persones, representants de l’empresariat del Baix Llobregat, van assistir el dilluns a la tarda al Citilab de Cornellà de Llobregat a la presentació del Club Cambra, un nova plataforma de negocis que vol donar resposta a les principals necessitats de les empreses i autònoms de la comarca.

Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona va assenyalar en l’acte que la presentació del Club Cambra és l’inici d’una nova etapa de la Cambra de Comerç de Barcelona al Baix Llobregat, i que està convencut que beneficiarà les empreses de la comarca que en formin part.

El president de la Cambra també va recordar que la supressió del recurs cameral obligatori havia obert algunes incerteses respecte al futur de les cambres, però que el temps ha demostrat que “les empreses estan al costat de les cambres” i que aquestes representen “la xarxa més important de negocis que hi ha al món”.

El Club Cambra és una plataforma de negocis adreçada a les 25.000 empreses de la Cambra de Comerç de Barcelona, 21.000 de les quals pertanyen al Baix Llobregat, i dóna serveis com accés al crèdit, a formació i suport en la internacionalització. Formar part del Club Cambra és totalment gratuït i les empreses o autònoms que en són membres gaudeixen de descomptes en serveis de la Cambra, disposen d’una comunitat online exclusiva per a fer neworking, així com accès a una línia de finançament de 2.000 milions d’euros amb “la Caixa”, entre d’altres avantatges.

“Hem de donar serveis i el primer pas és que les empreses s’associïn, a quota zero, al Club Cambra i ens expliquin les seves inquietuds perquè a partir d’aquí puguem començar a estructurar la Cambra que demanen els empresaris”, explica Carles Guilera, delegat de la Cambra de Comerç al Baix Llobregat.

Per Guilera, “l’objectiu és fer partíceps a totes les empreses de la nova etapa de la Cambra”, i ajudar “a les empreses que ho estan passant malament, no sols al Baix Llobregat, sinó a tota Catalunya, a què es puguin internacionalitzar i ajudar-les a exportar”. “No existeixen receptes miraculoses”, afirma “però sí que hem de donar tot el nostres suport a les empreses i donar-los eines perquè puguin portar a la pràctica allò que necessiten en un temps el més reduït possible”, conclou.

La internacionalització de les empreses del Baix Llobregat

En l’acte de presentació del Club Cambra s’ha posat un especial èmfasi en la importància de la internacionalització de les empreses catalanes i en com la Cambra de Comerç vol ser un aliat de les empreses de la comarca per obrir-se mercat a l’exterior.

“Oferim un ampli ventall des de les petites empreses que volen internacionalitzar-se, a les quals ajudem en aquest procés d’iniciació, fins aquelles que ja tenen voluntat d’implantació i el que desitgen és una participació a la Cambra que els ajudi a obrir determinades portes”, ha explicat Xavier Carbonell, director – gerent de la Cambra de Comerç.

“El que volem a través del Club Cambra és obrir aquest pont de les empreses del Baix Llobregat cap al món”, ha afirmat amb contundència Carbonell.

En el decurs de l’acte s’ha destacat que el Club Cambra és una plataforma que ha d’ajudar a les empreses a fer negocis i que ha de servir per promoure el teixit econòmic i industrial de comarques com el Baix Llobregat, tant a través del programa “Crea”, dirigit a les persones emprenedores, com del programa “Creix”, que dóna suport i acompanyament per a la consolidació d’empreses de tot tipus.

La presentació del Club Cambra ha comptat amb una nombrosa assistència de càrrecs directius i executius del teixit empresarial de la comarca i ha servit també per trencar, en paraules de Guilera, “amb l’estereotip que la Cambra de Comerç és només per a les grans empreses”. De fet, el delegat de la Cambra al Baix Llobregat ha fet una especial crida a les micro-empreses i autònoms a associar-se al Club Cambra per tal beneficiar-se dels seus avantatges i poder interactuar amb d’altres empreses.

“La força de la Cambra al Baix Llobregat serà allò que les empreses de la comarca vulguin que sigui. Aquesta és la seva Cambra”, ha conclòs Guilera.

La presentació del Club Cambra al Baix Llobregat ha finalitzat amb una actuació de l’actor Pep Plaza, que davant d’un públic entregat que ha gaudit i ha rigut molt, ha imitat personatges com Mariano Rajoy, José Luís Rodríguez Zapatero, Julio Iglesias, Josep Guardiola, Tomeu Penya i molt d’altres. En finalitzar l’acte, li ha estat entregat el seu carnet com a membre del Club Cambra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here