L’empresa cimentera ubicada a la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, va manifestar fa uns dies la seva decisió de fer una reducció dràstica de la plantilla. Diversos membres de l’equip de govern de la localitat es van reunir amb representants del personal

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha expressat el seu suport als treballadors i treballadores de CEMEX. L’alcalde de la ciutat, Jordi San José (ICV-EUiA), la regidora de Promoció Econòmica, Cinta Daudé, i el regidor de Medi Ambient, Manel Leiva, es van reunir amb la plantilla de CEMEX, davant les possibles implicacions que podria tenir aquesta reducció de personal de l’empresa cimentera.

La reducció de la plantilla, podria afectar a uns 40  treballadors i treballadores de la planta de Sant Feliu. Malgrat la gran reducció d’activitat, però, l’empresa no preveu el tancament de la planta.

La plantilla ha anunciat mesures de protesta contra les intencions de l’empresa, en paral·lel al procés negociador que estan duent a terme. Per la seva banda, l’Equip de Govern de Sant Feliu, presentarà una moció de suport als treballadors i treballadores de CEMEX, en el proper Ple municipal que se celebrarà el dijous 29 de novembre.

La companyia transnacional va anunciar setmanes enrere la reducció d’un 10% de la seva plantilla a nivell mundial. Dies després, l’anunci es va concretar en 370 acomiadaments a les seves plantes a Espanya, 180 dels quals a les dues seus instal·lades a Catalunya, a Alcanar i Sant Feliu.

L’any 2008 Cemex ja va fer un ajustament de la plantilla que a Sant Feliu es va traduir en una reducció de 140 als actuals 60 treballadors i treballadores. En aquella ocasió es va fer per mitjà de trasllats i prejubilacions, però actualment les reformes laborals dutes a terme el 2010 i el 2012 dificulten que es pugui assolir una solució similar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here