En el marc d’aquesta exposició, aquesta tarda se celebra la conferència “Professionals de l’arqueologia, Sherlock Holmes del passat”, a càrrec de l’arqueòloga Marta Prevosti

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]F[/dropcap]ins al 29 de novembre es podrà visitar a Esplugues de Llobregat l’exposició “16 científiques catalanes”, una iniciativa de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

L’exposició vol posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avenç de la ciència en la nostra societat. Es podrà visitar a la Biblioteca Pare Miguel (Carrer d’Àngel Guimerà, 106) d’Esplugues de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30; dijous, divendres i dissabtes de 10.00 a 13.30 hores.

“Tot i que la presència de la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades. No obstant això, aquesta major presència als laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència”, afirma Mercè Piqueras, comissària de l’exposició.

L’exposició “16 científiques catalanes” es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant a universitats com en centres de recerca i empreses de Catalunya i compta també amb un bloc en el qual les persones interessades poden ampliar la informació sobre el tema.

Entre les investigadores que apareixen en la mostra hi ha científiques del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), com és el cas de Conxita Solans, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya; de la Universitat de Barcelona, com la matemàtica Pilar Bayer; de la Universitat Autònoma de Barcelona, com l’antropòloga Adriana Kaplan; de la Universitat de Girona, com la química computacional Sílvia Simon; de la UPC i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, com la bioenginyera Alícia Casals i de centres del CERCA com l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, com Marta Prevosti.

Entre les investigadores de l’àmbit privat, hi ha la biòloga especialista en microbiologia cervesera, Marta Orivé, de l’empresa Mahou-San Miguel, i la física Lourdes Vega, directora de MATGAS.

L’exposició va rebre l’any 2011 el primer premi a la modalitat «Ciencia, ingeniería y valores» amb el Premi Especial «Mujer, ciencia y técnica» a la fira científica de «Ciencia en acción», que va tenir lloc a Lleida l’any passat. Un premi que va ser rebut amb molta satisfacció per Mercè Piqueras, comissària de l’exposició juntament amb el vicepresident de l’ACCC Raül Toran, que van declarar que la distrinció els animava a continuar nous projectes divulgatius des de l’entitat.

La conferència “Professionals de l’arqueologia, Sherlock Holmes del passat”

En el marc de l’exposició, Marta Prevosti, arqueòloga i investigadora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), conduirà una conferència sobre els orígens i fonaments de l’arqueologia i la metodologia que segueix la disciplina. Prevosti, una de les protagonistes de la mostra, també farà un breu recorregut explicatiu pels monuments més destacables de l’arqueologia catalana.

La conferència se celebrarà aquesta tarda a les 19.00 hores a la biblioteca Pare Miguel d’Esplugues i per assistir-hi no cal inscripció prèvia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here